Hallandsposten

Så ser visionen ut för Ringenäs: ”Högsta prio”

-

En utbyggnad av hotellet med 40 rum, 20 semesterst­ugor, större restaurang, nya golfhål och ett nytt övningsomr­åde. Ringenäs Golf AB har tillsamman­s med arkitektfö­retaget Tengbom tagit fram en visionspla­n för framtiden. – Det är viktigt att vi får en året-runt-anläggning som helst ska vara klar inom fem år, säger Göran Svensson, ordförande i Ringenäs Golf AB.

Det händer mycket i Ringenäs. I april stod en ny relax- och konferensa­nläggning – med konferensr­um, en mindre pool, bastu samt omklädning­srum – klar, men bolaget har andra stora planer för framtiden.

Drömmen är att utveckla Ringenäs till ett idrotts- och aktivitets­centrum där sport, rekreation och friskvård är ledord.

Redan 2018 togs en utveckling­splan fram, men i pandemins spår har det varit svårt att förverklig­a visionen. När vi nu skriver 2022 gör bolaget ett nytt avstamp.

Den största investerin­gen vill Ringenäs göra på en ny hotellbygg­nad i anslutning till den gamla. I dag har det befintliga hotellet 24 rum som ägarna vill bygga ut med 32 nya dubbelrum och åtta sviter. Det innebär en utökning av hotellkapa­citeten med cirka 100 bäddar.

– Vi tippar att det kommer att kosta runt 60 miljoner kronor att bygga hotelldele­n och det är högsta prio att få den klar så fort som möjligt för att starta upp året-runt-verksamhet och få lönsamhet i projektet, säger Göran Svensson.

I planen finns samtidigt en expansion av relax-- och konferensa­nläggninge­n samt större ytor för serverings­delen i restaurang­en.

– Tanken är att göra relaxavdel­ningen till ett spa med bland annat behandling­ar, inomhuspoo­l och bastu i olika format. Där siktar vi på att få hit konferensf­olk och gäster som vill nyttja vår spa-avdelning. Det skulle ge en positiv effekt för personalen att ha öppet året runt, konstatera­r Henrik Jönne, klubbchef på Ringenäs Golf AB.

Ringenäs vill även bygga 20 nya semesterst­ugor – som är 40 kvadratmet­er stora – i skogsområd­et norr om åttonde hålet på den röda slingan.

– Vi vill bygga stugbyn för att locka hit barnfamilj­er och en annan typ av motionärer. I dag finns det många från Danmark, Nederlände­rna och Tyskland som är här på cykelsemes­ter och de vill vi fånga upp. Vi ser att det finns en marknad, säger Göran Svensson.

– Marken som är där är orörd. Träd kommer att tas ner, men själva husen som byggs på pålar ska smälta in i

I den tryckande värmen och dessutom på en näst intill kokande konstgräsp­lan på Rydets I P i Onsala så fick Astrio en tuff start.

Efter 18 minuter kunde hemmalaget­s Hugo Lindström ge Onsala ledningen.

– De tar ledningen efter en lång boll men det var ett rätt billigt mål. Det var jättevarmt och så konstgräs på det. Allt fastnar och det bränner i och med att det inte är något vatten på planen. På våren och hösten kan man spela på konstgräs men på sommaren blir det för varmt och det blir inte schysst, säger Astrios tränare Peter Lindau.

Gästerna skulle dock komma tillbaka in i matchen tack vare skyttekung­en Remo Gotfredsen som fortsätter att levererar framåt. 1–1-målet i den 40:e minuten var anfallaren­s elfte mål i seriespele­t hittills efter att han förvaltat ett friläge.

– Vi får en frispark på mittplan som vi sätter igång snabbt. Jacob Borgstrand chippar in den bakom deras backlinje och Remo blir fri och sätter den.

I mitten av den andra halvleken tvingades Sten Preuss att byta på grund av en krampkänni­ng i vaden. In kom Niclas Taube och den erfarne mittfältar­en skulle bli Astrios stora matchhjält­e.

När matchklock­an så sakta började ticka upp mot 90 minuter så ordnade mittfältar­en segern för Astrio när han fint framspelad av Remo Gotfredsen kunde placera in 1–2.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Ringenäs GK:S ordförande Göran Svensson (till vänster) och klubbchefe­n Henrik Jönne har stora planer för framtiden och vill göra banan till en året-runt-anläggning.
BILD: ROGER LARSSON Ringenäs GK:S ordförande Göran Svensson (till vänster) och klubbchefe­n Henrik Jönne har stora planer för framtiden och vill göra banan till en året-runt-anläggning.
 ?? ?? Niclas Taube blev inbytt i den andra halvleken och ordande tre poäng för Astrio mot Onsala i matchens slutskede.
Niclas Taube blev inbytt i den andra halvleken och ordande tre poäng för Astrio mot Onsala i matchens slutskede.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden