Hallandsposten

Mittfältar­en Jonathan Svedberg förlänger med HBK

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81 Thomas Engman

HBK väljer att förlänga kontraktet med Jonathan Svedberg fram till och med säsongen 2024. – Det är mycket glädjande eftersom Jonathan är en person och fotbollssp­elare som vi gillar skarpt, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Efter att ha fått hela säsongen i fjol spolierad på grund av en jobbig knäskada har mittfältar­en Jonathan Svedberg hittills den här säsongen varit en viktig kugge på Magnus Haglunds mittfält.

HBK väljer nu att förlänga kontraktet med den unga mittfältar­en till och med säsongen 2024.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit i HBK en längre tid och jag känner mig trygg i miljön. Jag är tacksam att efter min skada kunna förlänga ytterligar­e 2,5 år, då kan jag utvecklas ännu mer, säger Jonathan Svedberg via HBK:S hemsida.

HBK:S manager Magnus Haglund är väldigt nöjd med att man ha förlängt kontraktet med mittfältar­en.

– Det är mycket glädjande eftersom Jonathan är en person och fotbollssp­elare som vi gillar skarpt. En spelare som har varit i klubben under en väldigt lång tid och som

Jonathan Svedberg förlänger kontraktet med HBK till och med säsongen 2024.

BILD: KRISTER ANDERSSON/ARKIVBILD

är fostrad i vår egen akademi och tagit steget upp i a-laget, säger Magnus Haglund.

– Han har spelat ganska många a-lagsmatche­r trots att han inte är så gammal. Han hade en lång skadefrånv­aro med tanke på att hans korsband gick av men har den här våren kommit tillbaka starkt och visat att han har mycket kvar att ge. Hur viktig är han i den rollen han har på mittfältet?

– Han är utan tvekan en viktig spelare för oss som vi värdesätte­r högt

Bland alla utropsteck­en hamnade Lucas Ragnarsson i fronten med ett hårt arbete på mittfältet. Lagkaptene­n kryddade sin match med att svara för ett drömmål fram till 4–1.

– Givetvis kul att få sätta dit den och fin assist av Edmond Tasimder, ler Lucas.

Med en klackspark friställde­s Lucas som borrade upp bollen otagbart i målvaktens högra kryss. Det målmässiga lossnade för ett bollförand­e hemmalag mitt i första halvlek med två snabba fullträffa­r.

Lucas Ragnarsson serverade Adam Vernersson en perfekt passning som kvickt vände bort en försvarare och placerade in 1–0.

Strax efter stod Edmond Tasimder rätt placerad i straffområ­det och rullade in 2–0. En nyttig väckarkloc­ka för Åsa som hittade lite mer av spelet och vid första bollkontak­ten från seriens skyttekung Anton Millesson kom reducering­en på nick efter en halvtimmes spel.

Med det målet i ryggen fick Åsa även till en högkaratig chans i halvlekens sista spark. Men här kom målvakten Max Johnsson med en utrusning i rätt ögonblick och svarade för en avgörande räddning.

– Max har vunnit alla matcher när han spelat i år och bara släppt in två mål, förklarar Joseph Wahlund.

Från att kommit undan med andan i halsgropen växlade LFK upp igen i andra halvlek. Nils Hedström satte Edmond Tasimder i bra läge och han placerade bollen i bortre burgaveln fram till 3–1.

Åsa hamnade ännu mer i brygga sedan mittbacken Adam Lindskog drabbats av huvudskada med befarad hjärnskakn­ing och Anton Millesson haltande lämnade planen.

– Vi vinner mittfältsk­ampen och är outstandin­g i den här matchen, slår Joseph Wahlund fast.

Innan sommaruppe­hållet väntar Halmia nästa fredag i ytterligar­e en toppmatch.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden