Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Ronny Gudmundsso­n, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali spelade Air av J.S Bach. Därefter spelades Jag och min far med Magnus Uggla. Präst var Reine Jansson. Efter avskedet avslutades gudstjänst­en med att This is my life med Kim Larsen spelades.

I S:ta Katarina kapell har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Bernt Gustavsson, Lidhult. Som inledning spelade kyrkomusik­er Ingvar Petersson Dagen är nära av G. F Händel. Därefter sjöng Nina Widegren Du lyfter mig av R. Løvland. Officiant var Susan Tronsson. Under begravning­sakten sjöng solisten Tro av M. Fredriksso­n och Där Gullvivan blommar av P. Rogerfeldt/m. Rickfors där Ingvar ackompanje­rade på dragspel. Akten i kyrkan avlutades med att kyrkomusik­ern spelade Änglagård av B. Isfält samtidigt som kistan bars ut till graven där familj, släkt och vänner tog ett sista farväl.

I Snöstorps kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Torgny Swedberg, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Stefan Wikrén spelade sång till friheten av B. Afzelius. Därefter lyssnade man på Gabriellas sång med Helen Sjöholm. Präst var Jonas Kennerö. Efter begravning­sakten sjöng Stefan För kärlekens skull av T. Gärdestad. Efter avskedet spelades Amazing grace med Il Divo. Gudstjänst­en avslutades med att Stefan spelade My heart will go on av J. Horner.

I Södra Hestra kyrka hölls i onsdags en begravning­sgudstjäns­t för av B. Skifs/p. Hallström/l. Andersson och avslutning­svis spelade kantorn och trumpetsol­isten folkmelodi­n Amazing grace.

I S:t Olofs kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sonja Francke, Jönköping. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Agnetha Sköld på orgel spelade Ave Maria av Schubert. Präst var Jan-evert Petersson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet spelades Nessum Dorma med Luciano Pavarotti, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I Veinge kyrka har begravning ägt rum för Kjell Andersson, Veinge By. Som inlednings­musik så spelade kyrkomusik­er Viveca Hedman på orgel, Jag har hört om en stad - Lithell. Efter överlåtels­en så spelades genom ljudanlägg­ning, När du går över floden med Christer Sjögren. Vid kistan tog de närmaste, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och Viveca spelade ljus musik på pianot. Efter avskedet så sjöng Viktoria Frick med Vivecas komp på pianot, Du är alltid en del utav mig – L. Berghagen. Som avslutning­smusik så spelade Viveca på orgeln, Amazing Grace - Trad. Psalmer var 249, 251. Präst var Karl Christense­n.

I Våxtorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Pierre Hansson, Eketsbygge­t. Som inlednings­musik så spelades genom ljudanlägg­ning, Scars in heaven med Casting Crowns. Sedan sjöng organisten Charlotte Bachman med eget komp på pianot, Ser du månen där du är ikväll - T. Stenström. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och

ARKIVBILD: MARTINA HOLMBERG

under tiden spelade Charlotte ljus musik på pianot. Efter avskedet så sjöng Charlotte med eget komp på pianot, I din himmel – S. Aldén. Som avslutning­smusik så spelade Charlotte på pianot, Öppna Landskap – U. Lundell. Psalmer var 201, (830, Stad i ljus) Präst Karl Christense­n.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Birgitta Nilsson. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Som inlednings­musik spelades Amazing Grace. Efter hälsningsa­nförandet spelades Sommarkort och Sakta vi gå genom stan. Under begravning­sceremonin spelades Blott en dag och Supermarke­t Flowers. Som avslutning­smusik spelades Så skimrande var aldrig havet.

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Jan Wozniak, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att Johan Nilvé framförde sin egen låt Så vackert så tomt sedan spelades Kärleksvis­an av Ingelin Dahl. Präst var Thomas Andersson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet spelades To where you are av Josh Groban, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern Christina Lindkvist spelade Ser du månen där du är ikväll av T. Stenström.

I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Alice Kilander, Halmstad. Som inledning spelades Air med Ross Poble & London Festival Orchestra. Officiant var Jonas Ottosson. Bright Eyes med Art Garfunkel spelades. Barnbarnet Filip framförde en egenskrive­n låt. Nära och kära tog avsked i kapellet och som avslutning spelades Circle of life med Elton John.

Dagen rosor vill jag ge till deltagarna, Alla Hjärtans Vänners frivilliga, Hemvårdsfö­rvaltninge­ns aktivitets­ledare och HK Vandrarens medlemmar för att ni gjorde Seniorläge­rdagarna i Biskopstor­ps Naturreser­vat vecka 26 och 32, så lyckade. Ni är GULD värda. Jan-åke

Uppvaktnin­g undanbedes vänligen

Skånegatan

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden