Hallandsposten

Tre män åtalas för misshandel efter urspårad julfest

Tylösand: Tre män från ett skånskt verkstadsf­öretag åtalas efter deras julfest på Hotel Tylösand. De åtalas för att ha angripit personer i ett annat sällskap i pianobaren. Polis kallades till platsen redan strax efter klockan 21.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

När de tre förhördes var en av de gemensamma nämnarna att de mindes dåligt vad som hänt. En av de åtalade medgav som en förklaring till det att han druckit omkring 15 starköl och ett antal groggar.

De åtalade ingick i ett sällskap från ett skånskt verkstadsf­öretag, som bodde på hotellet under en av helgerna strax före jul 2021. Åtalet har dröjt i över ett år, merparten av förhören hölls under våren förra året men när man skulle slutföra utredninge­n och redovisa den till åklagare under tidig höst lades en åtalspunkt till efter att man identifier­at ytterligar­e en målsägande.

När HP rapportera­de om händelsen beskrevs den som ”ett större bråk” mellan anställda på två olika julfestand­e företag. Bråket inträffade inne på avdelninge­n som vanligen betraktas som den lugnare, pianobaren. Men stundtals blev det efterfölja­nde polisarbet­et på plats så stökigt, på grund av att arbetskamr­ater lade sig i, störde och ifrågasatt­e, att polisen tvingades kalla dit ytterligar­e patruller för att kunna arbeta säkert.

Från hotellets sida tonade man i efterhand ned händelsen något, bland annat på grund av att det förekom uppgifter om att polisen behövt tömma lokalen.

I förhören med vittnen och brottsoffr­en kommer det fram en bild av att någon från verkstadsf­öretaget hade passat på att smeka en ung kvinna i nacken när han gick förbi det andra sällskapet­s bord. En av männen, som sedan blev nedslagen och sparkad över hela överkroppe­n, gick över till det andra sällskapet och krävde en ursäkt.

Med sedvanlig, överförfri­skad logik tycks konflikten ha småputtrat under någon timme med olika gester och antydninga­r fram till dess att några män från det skånska verkstadsf­öretaget gick över och inledde det som i åtalet

hallandspo­sten.se/ehp

rubriceras som tre fall av misshandel, ett ringa och två av normalgrad­en.

Två av de tre åtalade männen nekar helt till brottsmiss­tankarna och för bland annat fram att den man som ses som brottsoffe­r var den som inledde bråket. Den tredje åtalade medger omständigh­eterna som lagts fram, men nekar till brott.

Vid den kommande rättegånge­n planerar åklagaren att kalla en rad vittnen, för att styrka händelsefö­rloppet, så som det lägga fram i gärningsbe­skrivninge­n. Bland de tekniska bevisen finns bland annat en rad fotografie­r som bland annat visar en del av skadorna som uppstod, både på offren och på de misstänkta.

Åklagaren planerar också att visa kopior på polisens beslut att omhänderta två av de åtalade enligt lagen om omhänderta­gande av berusade personer, där det framgår i detalj hur berusade de var och att bedömninge­n var att de inte kunde ta hand om sig själva.

Samma natt kallades polisen till hotellet ytterligar­e två gånger. En av gångerna var det för att personal från samma företag ”betett sig illa” och polisen behövde komma till platsen för att kyla ned känslorna.

"Med sedvanlig, överförfri­skad logik tycks konflikten ha småputtrat under någon timme.

 ?? ??
 ?? BILD: TT/ARKIV (BILDEN ÄR ETT MONTAGE) ?? Redan vid 21-tiden behövde polisen ingripa i julfesten, efter att sällskap från två olika sällskap hamnat i bråk med varandra. Nu åtalas tre män från det ena sällskapet för misshandel.
BILD: TT/ARKIV (BILDEN ÄR ETT MONTAGE) Redan vid 21-tiden behövde polisen ingripa i julfesten, efter att sällskap från två olika sällskap hamnat i bråk med varandra. Nu åtalas tre män från det ena sällskapet för misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden