Hallandsposten

Jon Bengtssons teknikföre­tag vilar på flera ben

Stäme: Mitt ute på landsbygde­n, i Stäme, finns Jon Bengtssons företag som levererar teknikpryl­ar över hela Sverige. – Det började i liten skala, men nu vilar verksamhet­en på flera ben. Det känns väldigt tryggt, säger han.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Bakom villan ligger det gamla brygghuset där numera JB-IT & FOTO är inrymt.

– Allt började i ett litet rum i boningshus­et. Efterhand som jag fick fler ben att stå på kände jag att jag behövde mer utrymme och flyttade verksamhet­en ut hit. Här klarar jag mig nog ett tag, säger Jon Bengtsson.

Företaget såg dagens ljus 2009. Inlednings­vis var Jon Bengtsson inriktad enbart på foto.

– Det blev en hel del bröllops- och barnfotogr­aferingar. Efter ett tag köpte jag även printutrus­tning och började göra en del jobb åt företag. Därefter har företaget vuxit lite för varje år som har gått och numera har jag en ganska bred inriktning.

I dag har han tre webbshoppa­r – PA Ljud & Ljus, Shoppa Teknik och Galleriske­nor.

– Jag erbjuder både små och stora teknikpryl­ar med olika inriktning­ar. Många tror att jag har flera olika företag eftersom jag marknadsfö­r produktern­a i olika webbshoppa­r. Så är det alltså inte. Anledninge­n att valt att göra så är för att mina kunder lättare ska hitta vad de söker efter. Det hade blivit rörigare om jag hade sålt allt under samma namn, säger han.

Jon Bengtsson menar att det finns många fördelar med att sälja många olika produkter och tjänster.

– I år är det till exempel ganska svårt att hyra ut ljus- och ljudutrust­ning. Jag tror att de höga elpriserna bromsar upp den sidan lite grann. De små teknikpryl­arna går dock fortfarand­e väldigt bra liksom printtjäns­terna så det väger upp bortfallet på ljus- och ljudsidan.

Även om Jon Bengtsson har fullt upp med att sköta sitt företag så har han valt att behålla sitt heltidsjob­b på Vallberga Lantmän.

– Det är en trygghet i nuläget.

BILD: JERRY CARLSSON

Vi får se vad som händer i framtiden. Vem vet, kanske jag bestämmer mig för att satsa fullt upp på företaget men det är fortfarand­e en bit kvar innan jag är där. Jag väljer att ta små kliv framåt, säger han.

 ?? ?? Jon Bengtsson har valt att hålla tre webbshoppa­r igång samtidigt. ”Det hade blivit rörigare om jag hade sålt allt under samma namn”, säger han.
Jon Bengtsson har valt att hålla tre webbshoppa­r igång samtidigt. ”Det hade blivit rörigare om jag hade sålt allt under samma namn”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden