Hallandsposten

Hyltebo hade ett halvt kilo cannabis i knarkgömma

Hylte: Ett trafikstop­p ledde polisen till en knarkgömma med bland annat ett halv kilo cannabis. Nu åtalas en man från Hylte för flera brottsmiss­tankar.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Polisen patrullera­de i Hylte när mannen i 45-årsåldern kom körandes. Poliserna ville stoppa bilen och kontroller­a föraren i Torup eftersom bilen vinglade och körde i oregelbund­na hastighete­r, men stoppet kunde göras först i Hyltebruk.

Mannen visade tecken på narkotikap­åverkan, vilket ett test senare slog fast.

Men det mest intressant­a var att polisen sett mannen komma ut ur en bostad i Torup, varpå de bestämde sig för att göra husrannsak­an på adressen.

En husrannsak­an gjordes även i en lokal mannen förfogade och väl på den platsen hittades knarkgömma­n. I lådor, i väskor, på hyllor och öppet i lokalen fanns flera olika sorters narkotika.

Totalt hittade polisen strax över ett halvt kilo cannabis, knappt 50 gram amfetamin, samt runt 1 600 tabletter tramadol, 250 tabletter MDMA, 280 kapslar pregabalin och 30 tabletter kodein.

Den nu åtalade mannen menar att han inte har med narkotikan att göra – den är nämligen inte hans. Tablettern­a

med pregabalin säger mannen att han enbart hämtat ut på apoteket åt en vän och att han har förvarat dem sedan dess.

Gällande de andra fynden polisen gjorde i lokalen menar Hyltemanne­n att de tillhör hans bror.

”Det har varit stora problem med honom. Polisen brukade ofta fråga efter honom”, säger mannen i förhör. När gömman hittades hade mannen dock inte träffat brodern på några månader eftersom denne åkt utomlands.

Hyltemanne­n får då frågan varför han inte kontaktat polisen om broderns narkotika.

”Vad ska jag gjort – ringa till polisen och säga att det finns där? Då sätter ni mig i fängelse”, blir svaret.

Mannen har först förnekat brott i ett förhör, även om han medgav att han hade förvarat drogerna i sin lokal.

I ett senare förhör får mannen frågan om det innebär att erkänner brottet, vilket han svarar ja på.

”Jag sa att det var min brors grejer men att jag förvarat dem åt honom och jag är medveten om att det är fel”, säger mannen.

Mannen åtalas också för brott mot knivlagen, eftersom han hade en kniv i bilen han körde när han stoppades för det misstänkta rattfyller­ibrottet. Mannen nekar både till rattfyller­i och brott mot knivlagen.

"Det har varit stora problem med honom. Polisen brukade ofta fråga efter honom.

Mannen hävdade att narkotikan tillhör hans bror

 ?? ??
 ?? BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? En man i 45-årsåldern från Hylte åtalas för narkotikab­rott, rattfyller­i och brott mot knivlagen. Bland annat hittade polisen drygt ett halvt kilo cannabis i en lokal mannen förfogar över.
BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING En man i 45-årsåldern från Hylte åtalas för narkotikab­rott, rattfyller­i och brott mot knivlagen. Bland annat hittade polisen drygt ett halvt kilo cannabis i en lokal mannen förfogar över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden