Hallandsposten

Överlägsen Källberg vann Sweden Tour

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Stina Källberg försvarade titeln.

Stina Källberg, 22, försvarade titeln i Sweden Tour när finalspele­t avgjordes i Stockholm i helgen. Halmstadsp­elaren var överlägsen och vann finalen mot Alma Rööse, Juno, med klara 4–0. – Det är goa prispengar att få, ler Källberg.

Det blir inte så många tävlingar längre på hemmaplan för Stina Källberg, som numera är proffs i franska Saint Pierraise.

Men en coronasjuk­dom gjorde att hon missade VM i höstas och i stället spelade en deltävling i Sweden Tour i Helsingbor­g, som hon vann. Det räckte för att kvala in till finalen, där Källberg bara förlorade ett enda set på vägen mot slutseger.

I finalen mot Rööse var Halmstadst­järnan steget före hela tiden och vann med 12–10, 11–3, 13–11 och 11–4.

"Lutar åt att jag stannar i Frankrike nästa säsong.

– Jag hade otur i lottningen och fick förstaseed­ade Hanna Haponova i kvartsfina­l, men jag vann med 4–1. I finalen gjorde jag sedan en bra och stabil match även om jag började lite svagt, säger Stina Källberg.

För segern kunde hon kvittera ut en segercheck på 18 000 kronor.

Källberg åker nu tillbaka till Frankrike för sista matchen i Pro A som Saint Pierraise behöver vinna för att ta sig till slutspel.

– Jag har varit i kontakt med lite olika klubbar och det lutar åt att jag stannar i Frankrike även nästa säsong. Klart är i alla fall att jag inte kommer att spela i Pingisliga­n, säger Källberg.

På herrsidan vann tidigare Halmstadsp­elaren Per Gerell, nu i Kosta, finalen mot en annan gammal Hbtk-lirare, Elias Ranefur, med 4–3 i set. För Halmstads Borgar Haug och Fabian Åkerström blev det respass i kvartsfina­l. Haug åkte ut mot Gerell (2–4) och ”Fabbe” föll mot veteranen Jens Lundquist (0–4).

Haug fick dock revansch då han vann H20-klassen efter 4–0 i finalen mot Tetta Harada, Fokus.

 ?? BILD: AVDO BILKANOVIC ??
BILD: AVDO BILKANOVIC

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden