Hallandsposten

Drömstart för nyförvärve­t – inte spelat på ett år

Vilken drömstart! Hylte/halmstads nye kanadensar­e Pierce Johnsson, 24, visade suveräna takter och gjorde 14 poäng i sin Sverigedeb­ut. – Det var bra för att vara min första match på ett år, skrattar han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Pierce Johnsson kom till Halmstad i förra veckan för att ersätta brassen Joao Bringmann som skickats hem med en svår axelskada.

Själv har kanadensar­en gått och väntat på att få ett kontrakt i Europa sedan han under uppmärksam­made former lämnade Selver Tallin i Estland i januari i fjol.

– Jag vet egentligen inte vad som hände, men plötsligt tuppade jag av på volleyboll­planen och fick åka till sjukhus. Läkarna trodde att jag fått i mig någon form av gas i lägenheten jag bodde i, säger Pierce Johnson.

Han lämnade snabbt proffslive­t för att åka hem och vila upp sig.

Men nu är han tillbaka – i fullgott slag!

Kanadensar­en visade snabbt att han blir att räkna med i ett redan starkt mästarlag och blev poängbäst i sin första match när serieledan­de Hylte/halmstad körde över Sollentuna i Örnahallen.

– Jag gjorde några små misstag, men totalt sett är jag nöjd med insatsen. Jag har bara tränat fyra pass, men det har varit lätt att komma in i laget. Dessutom är coachen bra, tycker Johnson.

Han skiftade kant vid flera tillfällen och hade stor del i att H/H kunde rycka ifrån och vinna första set med 25–17 sedan Johnson fått nöjet att slå in setbollen.

Tuffare blev det i andra set då hemmalaget hamnade i tidigt underläge, men jobbade sig sedan i kapp och förbi och på nytt var det Pierce som dunkade dit setbollen till 25–19.

I tredje set var det sedan aldrig något snack och H/H bytte till och med runt utan att hotas.

– Jag har tränat mycket på att hitta rätt med passaren och någon match till så kommer det att bli riktigt bra.

Passaren är landslaget­s Dardan Lushtaku, liraren med stort l, som tycks ha hittat en ny radarkompi­s.

– Ja, Jag har förklarat för honom hur jag vill hade det och vi spelar samma spel. Vi har saknat en trygg punkt i tajta lägen, men det tror jag att vi har hittat i Pierce. Han är väldigt enkel att spela med, tycker Lushtaku, som fick pris som bäste spelare – något han tyckte var fel.

– Det priset skulle Pierce ha haft. Han gjorde många poäng i dag.

Stina Källberg

 ?? ?? Tummen upp! Pierce Johnson visade i sin debut för Hylte/halmstad att kommer bli viktig i jakten på tredje raka Sm-guldet.
Tummen upp! Pierce Johnson visade i sin debut för Hylte/halmstad att kommer bli viktig i jakten på tredje raka Sm-guldet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden