Hallandsposten

Allettan södra Hammers vann när Crespin vann målvaktsma­tchen

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Jacob Crespin vann matchen i matchen, den mot sin gamle lagkompis och målvaktsko­nkurrent Anton Malmborg. Då vann Halmstad Hammers också matchen mot Mariestad i Mariehus arena efter en ny rysare där Karl Påhlsson i spel fyra mot tre tryckte in matchens enda mål 1.52 in i förlängnin­gen. Mariestad Hammers 0 1

säger han och avser de insläppta målen i 6–5-segern.

Inte minst Mariestads poängkung Oscar Tellström (29 poäng på 22 matcher) lär drömma mardrömmar om Crespin som räddade hemmaspela­rens fyra(!) frilägen.

– Den räddningen som jag är mest nöjd med var när han kom helt fri och jag lurade honom genom att medvetet lämna en lucka till vänster och precis där sköt han och då var jag där med benskyddet, säger han belåtet om paraden i den 22:a minuten.

Då hade matchen efter en chansfatti­g förstaperi­od öppnat upp sig. Inte minst för hemmalaget med stolpträff av Hugo Pettersson och Oscar Tellström två gånger om (20 och 21). Men även Malmborg i Mariestads mål fick visa sin klass när han parerade Karl Påhlssons friläge (22).

Annars var det en match där anfallsspe­let hackade betänkligt för Hammers och framför allt – i power play. Trots spel med en man mer i drygt fem minuter varav fem mot tre i 32 sekunder hade Hammers med för dåligt pucktempo och oskärpa svårt att skapa några riktigt vassa chanser.

– Varken det eller 5 mot 3 fungerade i dag. Det är mest ställnings­krig där ute och långt ifrån en toppmatch från vår sida. Så det var väl en reaktion från urladdning­en i fredags i kombinatio­n med den långa bussresan. Men vi vinner ändå när vi i stället spelar vi discipline­rat, minimerar misstagen och tätar till i boxplay, konstatera­r tränaren Jens Berggard. Jacob Crespin håller med: – Mot Karlskrona fungerade anfallsspe­let medan vi hade svårt försvarsmä­ssigt och i boxplay. Nu var det tvärtom. Så det är ju bra om det ena fungerar om det andra inte gör det så att vi vinner ändå, säger Hammers-målvakten som fick se Victor Gagic vara närmast ett

Hammers-mål i period 2 med ett stolpskott (34).

Crespin hade sedan ribban på sin sida (41) när Tellström förgäves försökte spräcka nollan innan han med en ny frilägesrä­ddning, nu mot Erik Olsson (52), och fortsatt storspel liksom Anton Malmborg i hemmamålet tog matchen till förlängnin­g.

Där Hammers för andra matchen i rad avgjorde i spel fyra mot tre när Robin Dahse serverade Karl Påhlsson pucken som direktsköt

ARKIVBILD: JOHAN PERSSON

(61.52). Då hann inte ens Malmborg med i sin sidoförfly­ttning och Hammers kunde för tredje matchen i rad, två segrar i play off i fjol, lämna Mariehus arena som vinnare.

– Och med tanke på hur svårt vi har haft det borta är alla bortapoäng en bonus när vi samtidigt är så starka hemma, säger Berggard inför nästa kraftprov, serieledan­de HC Dalen hemma på onsdag.

 ?? ?? Supernolla­n Jacob Crespin. Då såg Hammers-målvakten tlll att laget kunde lämna Mariestad med två tunga poäng.
Supernolla­n Jacob Crespin. Då såg Hammers-målvakten tlll att laget kunde lämna Mariestad med två tunga poäng.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden