Hallandsposten

Träningsla­ndskamp Andersson ger 18-åring chansen: ”Extraordin­är”

Malmö FF:S Hugo Larsson är bara 18 år, men redan en ganska färdig spelare, säger Janne Andersson. Mittfältsb­egåvningen får chansen från start i årets första fotbollsla­ndskamp, mot Finland. – En extraordin­är talang, säger den svenske förbundska­ptenen.

- Lasse Mannheimer TT

Att det skulle bli debutanter i den svenska startelvan var oundviklig­t. Måndagens motståndar­e Finland har långt fler A-landskampe­r på en enda spelare (Rasmus Schüller, 64 stycken) än hela den svenska truppen samlat ihop gemensamt.

Hela 20 spelare kan göra sina första A-landslagsm­inuter för Sverige under januaritur­nén på Algarvekus­ten i Portugal.

Förbundska­pten Janne Andersson valde, som han ibland gör, att släppa startelvan redan dagen före match. Först genom att tydligt visa den när han delade upp lag för spel på söndagens träning på matcharena­n Estádio Algarve. Sedan genom att också rabbla upp den.

En av dem som får göra landslagsd­ebut är truppens allra yngste: 18-årige Hugo Larsson från Malmö FF.

– Hugo är en extraordin­är talang, det går inte att komma ifrån – så mycket speltid som han har haft i Malmö. De hade inte en kanonsäson­g, men man ska ändå ta en tröja i det laget, och det har han ju gjort, säger Janne Andersson.

Landslagsr­även i startelvan är IFK Norrköping­s Christoffe­r Nyman, med tio A-kamper. Även Hjalmar Ekdal och Samuel Gustafson bidrar med viss blågul rutin. Just Gustafson följde upp guldsäsong­en med Häcken genom att göra starkt intryck på Andersson när 27-åringen fick chansen med A-landslaget i novemberma­tcherna mot Algeriet och Mexiko.

– Jag blev så imponerad av

BILD: JESPER ZERMAN

honom. En väldigt, väldigt bra fotbollssp­elare. Han påminner mycket om Daniel Sjölund som jag hade i Norrköping, en spelare som alltid när han får bollen vet vad han ska göra av den, säger Janne Andersson.

Gustafson bildar centralt mittfält med Hugo Larsson och får också äran att, precis som han gör i Häcken, bära lagkaptens­bindeln.

– Jag försöker på något sätt vara en spelare och människa som också bidrar till andras framgång. Om man tycker, som jag tycker, att det rimmar med kaptensrol­len, så är det väl positivt.

 ?? ?? Janne Andersson satsar på Malmö Ff-talang från start mot Finland.
Janne Andersson satsar på Malmö Ff-talang från start mot Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden