Hallandsposten

Slagsmål bröt ut på Vallåsskol­an

Vallås: Vid lunchtid på tisdagen larmades polisen till Vallåsskol­an på grund av ett bråk som flera elever varit inblandade i. En elev uppgavs blöda från huvudet.

- Julia Paulsson Joakim Kullberg

Omkring tio personer ska ha varit inblandade i bråket, enligt de uppgifter polisen fick i samband med att personal på skolan slog larm. Händelsen beskrevs då som ett ”fullt utvecklat bråk”.

– Polisen har åkt till platsen. När de kom fram verkade eleverna ha skingrat sig men det upplevdes fortfarand­e som stökigt, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg.

Det är oklart vad bråket handlat om, än har ingen anmälan hunnit göras. Enligt uppgifter till polisen ska bråket ha börjat utomhus och personerna ska sedan fortsatt bråka inne i en av skolans korridorer.

En av de inblandade uppgavs blöda från huvudet.

– Den skadade har fått hjälp av skolsyster­n, säger Fuxborg.

Vid 14-tiden sade Patrik Engström, verksamhet­schef för det skolområde där Vallås ingår, att läget på skolan var lugnt men att polisen fortfarand­e befann sig på platsen.

– Ja, läget är lugnt nu och verksamhet­en pågår som vanligt. Samtal kommer att föras med eleverna och deras vårdnadsha­vare kommer att kontaktas, sade Patrik Engström och tillade:

– Vi kommer också att skicka ut informatio­n till alla vårdnadsha­vare via Unikum.

Från skolans håll är bilden att bråket i huvudsak utspelade sig utomhus.

– Jag kan inte svara på om det fortsatte inne men vår bild är att det uppstod utomhus, lite avsides. De som var inblandade var elever på högstadiet och någon eller några som inte ska vara på skolan, säger Patrik Engström. Kommer ni att samla elever och/eller personal för att informera om vad som hänt?

– Nu försöker vi gå ut med informatio­nen till vårdnadsha­varna och om det är någon elev som vill prata kan man vända sig till sin mentor eller till någon annan vuxen på skolan.

Patrik Engström säger också att det i nuläget är en polisiär sak, men att skolan givetvis samarbetar med polisen. Eventuella reprimande­r för de inblandade kan komma att diskuteras först när man har en bättre bild av vad det var som skedde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden