Hallandsposten

Drabbade paret: ”Hoppas de har lärt sig något”

Halmstad:

- Simon Larsson

Fleråriga fängelsest­raff. Det blev straffet för de tre Halmstadbo­r som tingsrätte­n anser gjort sig skyldiga till omfattande hundsmuggl­ing. Marika Qvarsebo, som föll offer för smugglarna och tvingades avliva valpen de köpt, hoppas att de dömda lärt sig något efter domen.

Det var hösten 2019 som paret Marika och Michael Qvarsebo, boende på Bergsgård, var på jakt efter en ny hund.

När Marikas barnbarn snubblade över en hundannons med två malteserva­lpar i Halmstad stämde paret träff med försäljare­n.

Valpen de valde att köpa hade både pass och intyg från en veterinär där det stod att hunden var fullt frisk. För 9 000 kronor blev hunden som de döpte till Maja deras. Bara dagar senare började de märka att något inte stod rätt till med hunden och efter ett besök hos veterinäre­n konstatera­des det att Maja behövde avlivas. Paret försökte då kontakta säljaren – utan framgång. De blev i stället kontaktade av polisen och en del av den brottsutre­dning som polisen inlett mot de tre nu dömda Halmstadbo­rna. Marika var själv kallad som vittne till rättegånge­n.

– Det spelade nog inte så stor roll för utfallet, de hade nog fått sitt straff ändå, säger hon.

– Jag hoppas att de har lärt sig något av det här. De såg det säkert som lättförtjä­nta pengar och visste

Hunden Maja, som köptes av de nu dömda Halmstadbo­rna, var tvungen att avlivas bara dagar efter att hon kommit hem till paret.

BILD: PRIVAT

nog inte riktigt vilka regler som gällde. Det är tråkigt men sant.

För paret Qvarsebo blev det i stället en annan hund, en pomeranian vid namn My, som håller paret sällskap. Pengarna för hunden de tvingades avliva räknar hon dock inte med att få tillbaka.

– Att de döms till fängelse påverkar inte mig så mycket. Jag har betalt för hunden och blivit blåst, så är det, säger hon.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Marika och Michael Qvarsebo var ett av hundsmuggl­arnas offer. På bilden syns även deras hund My.
BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV Marika och Michael Qvarsebo var ett av hundsmuggl­arnas offer. På bilden syns även deras hund My.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden