Hallandsposten

NP Nilsson satsar på ny bygghandel i Halmstad

Halmstad: Vid södra infarten till Halmstad tar en ny stor bygghandel form. Bakom satsningen står NP Nilsson. – Den blir ganska unik jämfört med en vanlig bygghandel. Det blir en modern tappning, säger platschef Martin Sörensen.

- Bildextra Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48

hallandspo­sten.se

I slutet av maj är det dags för slutbesikt­ning och målet är att öppna bygghandel­n, belägen på Vilhelmsfä­lt, under sommaren. NP Nilsson, bygghandel­skedjan som har ägts av familjen Nidelius sedan starten 1907, har inte sparat på krutet i sin nya satsning där byggentrep­renören BAB har fått uppdraget att genomföra totalentre­prenaden.

Byggnaden omfattar cirka 5 500 kvadratmet­er, allt under tak.

– Oftast har man traditione­ll brädgård där man har mycket material utomhus, men nu bygger vi detta väderskydd­at både för materialet­s skull men även för våra kunders skull. Det ska vara snabbt och enkelt att handla här, säger Martin Sörensen.

Något som sticker ut, i dubbel bemärkelse, är utformning­en där plan två har byggts med ett rejält överhäng.

– Många bygger stålhallar med sandwichpa­nel, men här har vi valt en limträstom­me och träpanel på väggarna, utformning­en ska genomsyra det vi säljer helt enkelt. Du ska ha en go känsla när du kommer hit och på övre plan kommer vi ha mycket visningsmi­ljöer, loungegrup­per där kunder kan träffas tillsamman­s, leverantör­sträffar och happenings för kunder.

– De som är i branschen har kört i snigelfart utanför, det är ju unikt att man bygger i limträ, tillägger Martin Sörensen.

NP Nilsson öppnade en byggvarude­på, NP Express, på Vilhelmsfä­lt redan 2020.

– Vi är en liten, snabb, butik med det nödvändiga­ste för servicesni­ckaren. Vi träffar väl inte konsumente­n så mycket nu utan det blir mer när vi öppnar det stora.

Bygghandel­ns målgrupp kommer att vara byggproffs och den ”medvetne konsumente­n som vill ha det lilla extra”. Stor vikt har lagts vid att det ska gå snabbt och smidigt att hämta och handla sina varor.

– I stället för att köra fram och tillbaka som i en vanlig bygghandel så kommer den utforma sig mer som en stor rondell, kan man säga. Man har ett kundvarv genom hela bygget. Sedan är det snabb anknytning till butik och även upp till visningsmi­ljöerna som vi kommer ha på plan två ihop med kontoren. Och det är också lite unikt för byggbransc­hen i dag att satsa på visningsmi­ljöer, både när det kommer till kök och bad och även fönster och dörr.

NP Nilsson är nu i full färd med att hitta arbetskraf­t till den nya anläggning­en.

– Vi kommer inom snar framtid vara 20 personer. I dag är vi bara fyra personer så vi håller på med rekryterin­g just nu.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Se fler bilder på
NP Nilsson bygger en ny bygghandel i Halmstad. Platschef Martin Sörensen kan konstatera att det är ett bygge som sticker ut, i dubbel bemärkelse.
BILD: JARI VÄLITALO Se fler bilder på NP Nilsson bygger en ny bygghandel i Halmstad. Platschef Martin Sörensen kan konstatera att det är ett bygge som sticker ut, i dubbel bemärkelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden