Hallandsposten

Chattjänst ska göra det enklare att söka hjälp och råd

Halland: Ungdomsmot­tagningen Halland satsar på att nå ut till fler genom att erbjuda sina tjänster i en chattjänst.

- Louise Åhslund la@hallandspo­sten.se

Ungdomsmot­tagningen Halland utökar sina tjänster och satsar på att, utöver de traditione­lla kontaktväg­arna, även erbjuda de som är i behov att kontakta dem via chatt.

– Olika kontaktväg­ar passar olika personer, säger Marie Polding, avdelnings­chef på Ungdomsmot­tagningen Halland.

Via den nya chatten ska ungdomarna kunna chatta med barnmorsko­r, kuratorer och psykologer för att få råd och hjälp kring frågor som rör bland annat relationer, sexualitet och kroppen.

– Vi tar emot alla frågor men i vissa fall råder vi kanske ungdomarna att boka ett besök. Vissa saker kanske vi löser helt i chatten, säger Marie Polding.

Att söka hjälp och råd via chatt har sina för- och nackdelar.

– Det är viktigt att tänka på hur man skriver. Man måste kanske vara skarpare i varje mening, särskilt från vår sida. Vi ser ju också att många ungdomar är bekvämare i skrift. Vissa frågor kanske man i stället behöver ta via ett videosamta­l eller boka ett besök om man känner att skrift inte räcker till, säger Marie Polding.

Ungdomsmot­tagningen Halland lanserar en ny chattjänst där unga kan söka hjälp och råd, berättar avdelnings­chef Marie Polding.

BILD: DANIEL BLOMQVIST

Chatten lanseras för att ge ungdomarna en smidigare väg att söka hjälp och råd.

– Vi tänker också att ungdomarna ska slippa att gå med oro över saker som de kanske snabbt kan få ett svar på, säger Marie Polding.

Sedan 2018 har Ungdomsmot­tagningen i Halland erbjudit videosamta­l. I dag är ungefär 20 procent av deras besök digitala.

– Det har ett väldigt positivt gensvar i de digitala mötena. Många tycker, när de väl har testat, att det är smidigt och lätt, säger Marie Polding.

Idrottsled­aren som våldtog en tolvårig flicka får sitt straff mildrat.

 ?? ??
 ?? BILD: HP/ARKIV (MONTAGE) ??
BILD: HP/ARKIV (MONTAGE)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden