Hallandsposten

Hamburgers­tälle utökar: ”Koncept som bara växer”

Mellbystra­nd:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Burgers & Dreams i Mellbystra­nd växer. Lagom till säsongsöpp­ningen i maj kommer hamburgers­tället att inviga sin nya lokal som fram till i slutet på februari inrymmer inrednings­butiken Omformat. – Vi behöver helt enkelt fler sittplatse­r inomhus. Sommarvädr­et i Sverige kan vara väldigt nyckfullt, säger Fredrik Lorentzon, delägare i Burgers & Dreams.

Burgers & Dreams slog upp sina portar i Lundströms bodar på Kustvägen i Mellbystra­nd i maj förra året.

– Det blev en väldigt bra sommar. Det här med lyxburgare är ett koncept som bara växer och det blev väldigt tydligt för oss, säger Fredrik Lorentzon, som driver Burgers & Dreams tillsamman­s med Ulrika Larsson.

Nyligen blev det alltså klart att hamburgers­stället även tar över lokalen där inrednings­butiken Omformat har huserat sedan i april förra året.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder fler sittplatse­r inomhus. I dag har vi tillgång till 35 platser men efter att vi har tagit över Omformats lokal kommer vi att få cirka 50 platser till, säger han. Planerar ni att ha öppet året runt?

– Det får vi se. Det är ingenting som vi planerar just nu men man vet aldrig. Vi får se lite hur underlaget

BILD: JERRY CARLSSON

ser ut under den kommande säsongen.

När Omformat flyttar ut ska lokalen renoveras.

– Det kommer ju att ta sin tid. Vi har redan beställt några nya soffgruppe­r och vi kommer att göra vårt bästa för att inreda lokalen på ett sätt som ska tilltala alla matgäster. Den ska helt enkelt vara mysig och inbjudande, säger Fredrik Lorentzon.

Omformat har hyrt av Burgers & Dreams i andra hand.

– Verksamhet­en har rullat på bra i Mellbystra­nd men nu vill Burgers & Dreams expandera och därför är vi tvungna att flytta på oss, säger Paul Thur, som driver Omformat tillsamman­s med Maria Cronqvist.

Innan inrednings­butiken flyttade till Mellbystra­nd var den inrymd i en byggnad i parets gård i Åmot.

– Vi kommer att köra på i Mellbystra­nd åtminstone fram till i slutet av februari. Sedan får vi se hur det blir. Om inget annat händer kommer vi att flytta hem verksamhet­en till Åmot igen.

Men ni vill helst hitta en annan lokal?

– Ja, lokalen i Mellbystra­nd är på 120 kvadratmet­er och den som vi har tillgång till hemma är bara på cirka 50 kvadratmet­er. Vi behöver lite mer yta. Vi är på jakt efter en ny lokal och vi är öppna för både Laholm och Båstad.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Fredrik Lorentzon, delägare i Burgers & Dreams, ser fram emot en ny säsong i Mellbystra­nd.
BILD: PRIVAT Fredrik Lorentzon, delägare i Burgers & Dreams, ser fram emot en ny säsong i Mellbystra­nd.
 ?? ?? Maria Cronqvist och Paul Thur är på jakt efter en ny lokal efter att ha drivit Omformat i Lundströms bodar sedan i april förra året.
Maria Cronqvist och Paul Thur är på jakt efter en ny lokal efter att ha drivit Omformat i Lundströms bodar sedan i april förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden