Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Bengt Albrektson, Gullbranna. Som inledning spelade kyrkomusik­er Cecilia Sandgren Air av J. S. Bach varefter man lyssnade på Kärleken är med Jill Johnson och Ängeln i rummet med Eva Dahlgren. Präst var Susanne Johansson och psalmer som sjöngs var 248 och 289. Under tiden familj, släkt och vänner tog sitt avsked vid urnan lyssnade man på I wonder med Benny Andersson. Gudstjänst­en avslutades med att man lyssnade på Time to say goodbye med Sarah Brightman och Andrea Bocelli.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Eivor Petersson, Torup. Som inledning spelade och sjöng barnbarnen Erik, Saga och Simon Pettersson Strövtåg i hembygden av G. Fröding/b. Dixgård/g. Norén. Till orgelackom­panjemang av kantor Regina Burton sjöng barnbarnet/solisten Simon Pettersson Nocturne av E. Taube. Officiant var komministe­r Lennart Syk. Solisten sjöng You raise me up av R. Lövland/b. Graham. I kyrkan tog sönerna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och många vänner ett sista farväl. Som avslutning sjöng solisten Unforgetta­ble av I. Gordon.

I Landeryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Nils-lennart Hagström, Landeryd och Ugglarp. Som inledning spelade kantor Regina Burton folkmelodi­n Amazing grace varefter barnbarnet Julia Samuelsson sjöng Må din väg gå dig till mötes av P. Harling. Solisten Regina Burton sjöng Ser du månen där du är ikväll av T. Stenström. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog makan och barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och många vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Du är alltid en del utav mig av L. Berghagen/l. Holm och som avslutning spelade kantorn Koppången av P-E. Moraeus.

I S:ta Anna kapell har hållit begravning­sgudstjäns­t för Göran Hellner, Halmstad. Som inledning spelades Nocturne med Sven-bertil Taube. Solisten Mårten Nilsson sjöng Life on mars av D. Bowie, ackompanje­rad av kyrkomusik­er Stefan Ljungberg på piano. Präst var Susan Tronsson. Familj och vänner tog avsked vid kistan under stilla musik. Som avslutning spelades Änglamark med Sven-bertil Taube.

I S:ta Katarina kapell har borgerlig begravning­sakt ägt rum för Anders Svensson, Halmstad. Akten började med att officiante­n hade några inlednings­ord. Sedan spelades genom ljudanlägg­ning, Vem vet av Lisa Ekdahl. Därefter hade officiante­n ett tal och överlåtels­e. Efter det spelades genom ljudanlägg­ning, Father med Demi Lovato. Officiante­n läste dikten, Det sägs att tiden bara går av Atle Burman. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Officiante­n avslutade med några avslutning­sord medan John Adams avslutade akten på ljudanlägg­ning med att sjunga Fix you. Officiant var Joacim Frick.

I Tjärby kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Bertil Johansson, Klippan. Som inlednings­musik spelade organisten Viveca Hedman på orgel, Can't help falling in love – E. Presley. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade Viveca på orgeln, Always on my mind – E. Presley. Psalmer som var i kyrkan: 249, 297. Präst Åsa Carmesund.

I Ränneslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Gerd Bengtsson, Edenberga. Som inlednings­musik spelades genom ljudanlägg­ning, Jag fick låna en ängel med Shirley Clamp. Efter överlåtels­en sjöng, Daniel Lindblom med komp av Jeanette Malmberg på pianot, Som en bro över mörka vatten – P. Simon. Vid kistan tog de närmaste anhöriga ett sista avsked och farväl. Efter avskedet sjöng Daniel, Himlen är oskyldigt blå – T. Gärdestad med komp av Jeanette på pianot. Som avslutning­smusik spelade Jeanette på orgel, Amazing Grace. Psalmer 249, 297. Präst Åsa Carmesund.

I Våxtorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Sven Nilsson, Våxtorp. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Carina Nilsson Larsson på orgel och Annika Ottosson på althorn, Så skimrande var aldrig havet – E. Taube. Sedan sjöng Carina Nilsson Larsson med eget komp på pianot, Du är alltid en del utav mig – L. Berghagen. Efter överlåtels­en framförde Carina på orgel och Annika på althorn, Sailing – R. Stewart. Innan avslutning­smusiken sjöng Viktoria Frick med komp av Carina på pianot, Den jag kunde va – M. Wiehe. Som avslutning­smusik spelade Carina på pianot och Annika på althorn, Amazing Grace, och när klockorna ringde ut tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Psalmer som var i kyrkan: 249, 235. Präst var Åsa Carmesund.

I Harplinge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Solvig Axelsson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Eva Persson Air av J. S. Bach. Solist Stefan Westerberg sjöng Där rosor aldrig dör, en trad. melodi. Präst var Jörgen Pettersson. Solisten sjöng Hallelujah av L. Cohen och som avslutning spelades Nocturne av E. Taube. Nära och kära tog avsked vid graven.

I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Sten Cedergren, Halmstad. Som inledning spelades Spring samt Summer med Fredrik Cedergren följt av Morning mood med London Philharmon­ic Orchestra. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Eagles av Fredrik Cedergren, Forever young med Alphaville och Röda trådens slut med Sven-ingvars spelades. Nära och kära tog avsked i kapellet och som avslutning spelades Whisky in the jar med The Dubliners.

I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Carp Cinca, Halmstad. Som inledning spelades Air med London Philharmon­ic Orchestra. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Chess med Benny Andersson, River flows in you med Yiruma spelades. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades Think of me med Timm Kellock.

I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Sten Hansson, Halmstad. Solist Jessica Agbrant spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube och sjöng sedan Av längtan till dig av Cajsa-stina Åkerström. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Solisten sjöng Mötas och skiljas av G. Strandsjö. Nära och kära tog avsked i kapellet och som avslutning spelade Jessica Vart du än går av N. Strömstedt och sjöng sedan som avslutning Amazing grace en folkmelodi.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i S:ta Anna kapell för Evy Andersson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Stefan Ljungberg Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Officiant var prästen Mikael Isaksson. Psalmer som sjöngs var nr 320, 297 och 249. Anhöriga tog avsked i kapellet under stilla musik. Kyrkomusik­ern spelade vidare Dimman lättar av C. Nielsen samt som avslutning Tröstevisa av B. Andersson.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Barbro Wronski. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Inlednings­musik Adagio i G-moll - T. Albinoni. Efter hälsningsa­nförandet spelades Angels – Enya. Under begravning­sceremonin spelades Ave Maria - F. Schubert och Time to Say Goodbye - F. Sartori/f. Peterson/l. Quarantott­o. Efter avskedstag­andet spelades Nocturne – E. Taube. Som avslutning­smusik spelades Non je ne regrette rien – E. Piaf.

I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Gerd Åhman, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Stefan Ljungberg på orgel Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Präst var Ulf Edlund. Familj och vänner tog avsked vid kistan under stilla musik. Som avslutning spelades på orgel Air av J. S. Bach.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden