Hallandsposten

Eliteserie­n Lämnar Frankrike – nu blir det Norge för förre Hbk-målvakten

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Från frysboxen i Frankrike – till vinterkyla­n i Norge. Då trivs förre Halmstads Bk-målvakten Isak Pettersson, 25, som lämnar Toulouse FC för norska Stabaek Fotball. – Det är kul att vara på plats och känna riktig vinter igen, säger han.

Isak Pettersson utsågs till Allsvenska­ns bäste målvakt både 2018 och 2019, men har haft svårt att riktigt slå igenom under proffsåren i Frankrike.

Den här säsongen har Veingekill­en inte ens platsat i Toulouses matchtrupp i Ligue 1 utan han var i en Hp-intervju före jul tydlig med att han ville byta klubb under januarifön­stret.

Nu, på fönstrets sista dag, är det klart att hans nya lag blir norska elitserien­ykomlingen Stabaek.

– Det är kul att vara på plats och känna riktig vinter igen. Det känns bra att vara här och jag ser fram emot att lära känna mina lagkamrate­r, säger Isak Pettersson till Stabaeks hemsida.

Kontraktet med Osloklubbe­n är skrivet säsongen 2023 ut.

– Jag har varit i Frankrike i två år, men har inte spelat så mycket som jag ville. Jag har blivit en bättre målvakt under min tid i Frankrike, men jag vill komma in i det igen och få känslan av att spela matcher. När Stabaek tog kontakt kändes det väldigt bra. Jag har pratat med folk som känner klubben och första intrycket har varit väldigt bra, säger Isak Pettersson.

ARKIVBILD: ICON SPORT

Hans första chans till matchspel för Stabaek blir i en träningsma­tch mot Lilleström på fredag. Därefter reser Stabaek på träningslä­ger till Spanien där det bland annat vankas matcher mot Hammarby och Rosenborg. Norska ligan startar måndagen den 10 april.

 ?? ?? Tidigare Halmstads Bk-målvakten Isak Pettersson har klart med en ny klubb och lämnar franska Toulouse för norska Stabaek.
Tidigare Halmstads Bk-målvakten Isak Pettersson har klart med en ny klubb och lämnar franska Toulouse för norska Stabaek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden