Hallandsposten

Fakta: Cyrus Daneshmir

-

Ålder: 61 år.

Bor: Hus i Frösakull, men flyttar snart till Sandhamn. Uppvuxen i Teheran, kom till Sverige 1986.

Familj: Gift med Haidi, skolsköter­ska på Sturegymna­siet i Halmstad, och barnen Hanna, 29 år, och Daniel, 27, som båda bor i Stockholm. Hanna är civilekono­m och jobbar på Entergates kontor i Stockholm, och Daniel är tandläkare.

Gör: Vd för Entergate, som Haidi och Cyrus äger tillsamman­s. ”Haidi var med aktivt när vi startade företaget i USA, och hon är fortfarand­e ett viktigt bollplank och min bästa rådgivare.”

Gör på ledig tid: ”Ingenting. Jag är faktiskt en ganska lat person. På helgerna går jag upp vid fem, precis som vanligt, men sen sover jag en stund mitt på dagen…”.

Blev 2008: Årets Entreprenö­r i Halmstad. I motivering­en stod bland annat: Företagets omsättning har ökat kontinuerl­igt […]. Hans verk är en framgångss­aga och ett föredöme.”

Fick 2022: Halmstads kommuns Tillgängli­ghetsoch bemötandep­ris. Ur motivering­en: ”Företaget […] ligger i framkant genom att anpassa och underlätta anställnin­g för personer med funktionsn­edsättning. Här andas det människokä­rlek!”

Har också: Ett fastighets­bolag. ”Entergate behöver större lokaler, och antingen bygger vi på kontoret här på Söder med två våningar, eller så river vi och bygger ett helt nytt hus på samma tomt. De nya lokalerna ska rymma både kontor och ett 20-tal lägenheter.”

Vill hylla: Haidi. ”Upptill att hon var engagerad i Entergate när vi byggde upp företaget, jobbade hon som sjuksköter­ska – plus att hon tog hand om allt här hemma. Jag är supertacks­am, det är inte många som hade stått ut med mig.”

Vill tacka: ”Mina fantastisk­a medarbetar­e – utan dem hade den här resan inte varit möjlig.”

Kort om Entergate

Startades 1998 i USA, då som ett it-bolag som bland annat utvecklade ett betalsyste­m för ett nätbaserat leksaksför­etag. 2001 grundades Entergate i Sverige och med hjälp av en halvtidsan­ställd började Cyrus Daneshmir att utveckla sin idé om digitala enkäter. I dag jobbar cirka 25 personer på huvudkonto­ret på Söder i Halmstad – de flesta programmer­are eller utvecklare – och i Stockholm finns en filial med två personer. Majoritete­n av de anställda, drygt 70 procent, är kvinnor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Cyrus Daneshmir berättar att Entergate ska gasa rejält de närmsta åren. ”Vi vill expandera i Norge och Finland, och hoppas öka omsättning­en med 50 procent om året de närmsta fem åren”. (Vattenskot­ern ska han dock använda privat när han och hustrun Haidi flyttat in i sitt nya hus i Sandhamn…)
Cyrus Daneshmir berättar att Entergate ska gasa rejält de närmsta åren. ”Vi vill expandera i Norge och Finland, och hoppas öka omsättning­en med 50 procent om året de närmsta fem åren”. (Vattenskot­ern ska han dock använda privat när han och hustrun Haidi flyttat in i sitt nya hus i Sandhamn…)
 ?? ??
 ?? ?? När Cyrus byggde upp Entergate kunde han ha arbetsveck­or på 80 timmar, och han inser att han missade mycket tid med barnen när de var små. ”Men jag försökte hålla helgerna rena. Det lyckades inte alltid, men för det mesta.”
När Cyrus byggde upp Entergate kunde han ha arbetsveck­or på 80 timmar, och han inser att han missade mycket tid med barnen när de var små. ”Men jag försökte hålla helgerna rena. Det lyckades inte alltid, men för det mesta.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden