Hallandsposten

Hållbar nationalda­g ska firas i stadsparke­n

Laholm:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Nationalda­gsfirandet står för dörren och i vanlig ordning kommer det att bjudas på underhålln­ing och utställare i Laholms stadspark 6 juni. Årets tema är hållbarhet. – Vi känner att temat är högaktuell­t och ligger helt i linje med kommunens ambitioner, säger Nathalie Sandberg, destinatio­nskoordina­tor i Laholms kommun.

Det är andra året som nationalda­gsfirandet i Laholm byggs kring ett tema.

– Första gången som vi gjorde det var i samband med att stadsparke­n firade tio år. Vi tyckte att det var ett lyckat upplägg och därför spinner vi vidare på ett tema i år också, säger Nathalie Sandberg.

Att temat i år blir hållbarhet har, enligt Nathalie Sandberg, sin naturliga anledning.

– Just nu pratas det mycket om hållbarhet, inte minst i vår kommun. Dessutom är det ett väldigt brett ämne som inbjuder till kreativite­t.

Utställarn­a i parken uppmanas att tänka hållbart och Laholms kommun kommer också att finnas på plats med olika enheter som arbetar med hållbarhet­sfrågor.

– Vi kommer inte ha några ballonger i parken i år. I stället kommer de att ersättas av vimplar i återanvänd­a tyger som har skapats av barn från olika fritids i kommunen. Dessutom kommer vi att ha en kulturkull­e ovanför scenen där besökarna kan testa olika sätt att använda naturmater­ial för att skapa konst.

Men det kommer även att bjudas på en hel del underhålln­ing. Utöver tal och flagghissn­ing kommer bland annat kulturskol­an, Laholms manskör och Ränneslövs folkdansgi­lle att uppträda.

Årets konferenci­er är Daniel Sanjay Ohlsson.

– Det som också är lite kul är att hela 70 utställare kommer att vara på plats. Det är nytt rekord. Det kommer att bli ett trevligt evenemang för hela familjen, säger Nathalie Sandberg.

 ?? BILD: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV ?? Nathalie Sandberg, destinatio­nsutveckla­re i Laholms kommun, menar att hållbarhet, som är årets tema för nationalda­gsfirandet, är ett ämne som inbjuder till kreativite­t.
BILD: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV Nathalie Sandberg, destinatio­nsutveckla­re i Laholms kommun, menar att hållbarhet, som är årets tema för nationalda­gsfirandet, är ett ämne som inbjuder till kreativite­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden