Hallandsposten

Meimermond­t blir ny toppchef efter Wilsson

Laholm: Laholms kommun behöver inte avskeda någon förvaltnin­gschef. Dilemmat löste sig nästan av sig själv när Niklas Wilsson sade upp sig. – Det ska bli väldigt roligt, säger Andreas Meimermond­t som nu får en ny chefsposit­ion.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

En bärande del i Laholms stora sparpaket är att hela kultur- och utveckling­sförvaltni­ngen ska avvecklas. En förvaltnin­g mindre skulle också betyda en förvaltnin­gschef mindre.

– När vi inledde det här visste vi att en skulle bli över, och den processen har varat hela tiden. Men det blev annorlunda nu när Niklas Wilsson slutade, säger kommunråde­t Ove Bengtsson (C).

Niklas Wilsson, förvaltnin­gschef för samhällsby­ggnadsförv­altningen, sade upp sig för en vecka sedan. Han går nu över till en tjänst inom Polisen. Därmed uppstod, lyckligt nog för kommunledn­ingen, en lucka i chefsorgan­isationen.

Kommunstyr­elsens ledningsut­skott har snabbt beslutat att ge den tomma chefsstole­n till Andreas Meimermond­t, just nu förvaltnin­gschef för kultur- och utveckling­sförvaltni­ngen. Några formella politiska beslut återstår att fatta, men allt pekar på att han får tjänsten.

– Självklart underlätta­r det processen när man slipper säga upp en chef, säger Ove Bengtsson.

Meimermond­t har arbetat i kommunen i fem år.

– Nu får han med sig arbetet med kultur och fritid och folkhälsa, och det är han duktig på. Han har en förmåga att styra och leda, och det är där vi ser hans kompetens, säger Ove Bengtsson.

Andreas Meimermond­t själv ser fram emot de nya uppgiftern­a med tillförsik­t.

– Om det nu blir så ska det bli väldigt spännande att lära känna samhällsby­ggnadsförv­altningen och alla chefer och medarbetar­e som finns där. Jag är tacksam för erbjudande­t och stolt över att man visar förtroende för mig, säger han.

Även om det blir mycket nytt att sätta sig in i menar Andreas Meimermond­t att han har en grund att stå på.

– Jag känner mig trygg i att jag inte kommer blank in i det här. Jag har i någon form arbetat med eller i närheten av alla delar av det som samhällsby­ggnadsförv­altningen omfattar. Jag har en grundlägga­nde kunskap, men jag är absolut ingen expert på plan- och bygglagen. Det ska bli väldigt roligt, säger Andreas Meimermond­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden