Hallandsposten

Inför VM Världsmäst­arparet föll – mot HP

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61 Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41 Repris

Världsmäst­arna i dubbel, Mattias Falck och Kristian Karlsson, behövde sparring inför VM i sydafrikan­ska Durban. Då ställde Hp-sporten självfalle­t upp. – Ni var faktiskt bättre än vi trodde, medgav Mattias och Kristian efter att ha förlorat två av tre matcher i ”grenarna” vanligt spel, spel med fel hand och med mobil.

Det kan också, som en parentes, nämnas att Fredrik Jonsson/janOwe Wikström hade 9–0, 7–0 respektive 6–0 i handicap i varje set i de olika ”grenarna”...

– Om vi vill vinna fler Hp-guld så måste vi ju välja våra fajter, försökte Kristian fjäska som en förklaring till skrällförl­usterna.

– Sedan är vi ju väldigt nedtränade, fyllde Mattias i.

Fast det föll platt när det konstatera­des att Hp-sportens duo inte var tränad överhuvudt­aget.

Då hade det ändå börjat bra för Halmstad BTK:S världsmäst­are. 12–10, 11–9 i vanligt spel trots 0–9 i handicap och sex setbollar emot sig vid 4–10 i första set när Falck/ Karlsson fick plocka fram sitt bästa spel.

Förslaget att HP:S duo skulle ha 10–0 i handicap hade då omgående ratats:

– Nej, nej, inte en chans! Då räcker det ju med en nätrullare eller kantboll och det har ni ju redan haft flera under inbollning­en.

I spel med fel hand, högerhänte Falck med vänstern och vänsterhän­te Kristian med högern kom vändningen i andra set efter råd från HP:S coach, förbundska­ptenen Jörgen Persson.

– De varken kan eller vill attackera så möt bara deras underskruv med underskruv, tipsade Jörgen – en förrädare i Mattias och Kristians ögon.

– Han borde väl coacha oss inför VM i stället, muttrade Kristian efter att 12–10 hade förvandlat­s till 8–11, 8–11. Med 0–7 i handicap.

Med 1–1 i matcher skulle det hela avgöras med mobiltelef­oner och 6–0 i handicap. Och trots matchboll emot sig vid 9–10 lyckades Jonsson/ Wikström vända till 12–10 efter att

Karlsson returnerat ut.

– Jag glömde ju stänga av mobilen i början så den vibrerade, menade Mattias.

Ni sa att vi var bättre än väntat. Vad hade ni förväntat er?

– Att ni var sämre … Men efter vi hade vunnit första set med fel hand var det inte vi, utan ni, som blev bättre.

Men dagens boll, när Wikström efter matchen fick känna på Karlssons och Falcks singelserv­ar och mötte den sistnämnde­s långa med en tjeck-flipp (det låter ju bra...) rakt i magen, filmades aldrig.

– Det vet jag ingenting om, försökte Mattias dölja med ett flin, trots alla åsyna vittnen.

– Jo, jag såg den. Imponerand­e! intygade Jörgen.

Med förlustkvo­ten förhoppnin­gsvis fylld och ett inte alltför tilltufsat självförtr­oende har nu resan mot nya Vm-medaljer startat för Mattias Falck och Kristian Karlsson. På tisdag bär det av till Durban.

Se hur det gick när Hp-sporten ställdes mot de regerande världsmäst­arna i bordtennis på hallandspo­sten.se. Vi beklagar ljudproble­men i slutet.

 ?? BILD: SKÄRMDUMP/ROGER LARSSON TV ?? Halmstad BTK:S världsmäst­arpar i dubbel, Mattias Falck och Kristian Karlsson (längst fram) lyckades inte klara av handicapet i alla ”grenar”.
BILD: SKÄRMDUMP/ROGER LARSSON TV Halmstad BTK:S världsmäst­arpar i dubbel, Mattias Falck och Kristian Karlsson (längst fram) lyckades inte klara av handicapet i alla ”grenar”.
 ?? ?? Hp-sportens par Jan-owe Wikström och Fredrik Jonsson ”var bättre än väntat”. Enligt motståndar­na.
Hp-sportens par Jan-owe Wikström och Fredrik Jonsson ”var bättre än väntat”. Enligt motståndar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden