Hallandsposten

Wallentin eller Baffoe – frågan för Haglund

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Joseph Baffoe eller Gabriel Wallentin bredvid Andreas ”Ante G” Johansson som mittback – det är den stora frågan i HBK inför mötet med Allsvenska­ns segermaski­n och suveräna ledarlag Malmö FF på ett fullsatt Örjans vall på söndag. – Det återstår att se... säger managern Magnus Haglund krypiskt.

"Det var länge sedan det var sånt här drag kring fotbollen i stan.

Magnus Haglund

Efter att ha missat träningen i veckan räknar Magnus med att Wallentin tränar på lördag.

Samtidigt är Baffoe – som inte spelat en seriematch sedan i slutet av augusti i fjol mot BP – närmare en comeback än på länge.

– Han kommer att finnas med i matchtrupp­en, bekräftar Haglund.

Med Jonathan Svedberg avstängd och Taulant Parallanga­j ännu inte redo för spel förfogar HBK:S manager i övrigt över en komplett trupp.

Det betyder också att Joel Allansson är tillbaka efter ha stått över matchen mot BK Häcken och mycket talar för att Allansson tar Svedbergs position i startelvan.

För även om HBK med sin 4–4–1–1-uppställni­ng senast mycket effektivt kvävde BK Häckens fruktade offensiv och vann matchen blir MFF ett ännu större kraftprov, anser Magnus.

– Ja, Sveriges bästa fotbollsla­g just nu och betydligt skarpare än Häcken. Ett helt komplett lag som också skulle vara redo för Europa.

– I Häcken går mycket bollar, många uppspel genom Samuel Gustafsson och när vi då lyckades strypa bollarna dit samtidigt som Erik (Ahlstrand) tog hand om honom var

mycket vunnet. I Malmö däremot är det fler spelare som är delaktiga i uppspelsfa­sen, vilket gör laget svårare att störa. Men det gäller ändå att i grunden göra samma sak som mot Häcken, fast med vissa justeringa­r, förklarar han.

HBK har inte enbart Allsvenska­ns vassaste offensiv att hantera med skyttekung­en Isaac Kiese-thelin och glödhete Sebastian Nanasi i spetsen. Henrik Rydströms gäng har också seriens tätaste defensiv med blott fyra insläppta mål.

– Malmö vill och kommer att ha mycket boll, men har genom att flytta fram laget också åkt på en del kontringar. Och då hoppas vi kunna såra med och göra mål liknande kontringsm­ål som mot AIK och Djurgården. Fast då är förutsättn­ingen att vi syr ihop de två, tre första passningar­na efter vunnen boll, påpekar Magnus.

Allt talar också för en ny publikfest på Örjans vall med bortåt 11 000 åskådare.

– Otroligt inspireran­de. Man får gå många år tillbaka i tiden sedan det var sånt här drag kring fotbollen i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden