Hallandsposten

Back-klippan förlänger med Hammers

Han växte under säsongen ut till att bli en backgigant och en av lagets viktigaste spelare. Nu förlänger Jonatan Lundgren kontraktet med Halmstad Hammers. – En rejäl pjäs som utvecklade­s enormt under året, säger ordförande­n Niklas Söderström.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Jonatan Lundgren förlänger med Hammers.

Lundgren kom inför den gångna säsongen från Kalmar, där han aldrig hade någon framträdan­de roll utan mest var sjätte, sjunde back.

Därför blev Hammers nästa klubbadres­s för den 197 centimeter långe och 102 kilo tunge backjätten.

– Från början var vi tveksamma eftersom han nog ville visa lite för mycket och då låste det sig, medger Söderström som sedan fick se Jonatan växa ut till en av lagets bärande spelare.

– Ja, han är enormt ödmjuk och lyssnade verkligen på vad tränarna och ledarna sa till honom och sög i sig alla tips. Och genom att framför allt bli bättre på sina bästa egenskaper utvecklade­s han.

– Jonatan är ingen flashig back. Men han är rejäl, enormt stark i närkampssp­elet, placerings­säker och skridskosk­icklig och därför vår kanske viktigaste defensiva back, förklarar Niklas.

Därför fanns det också intresse från andra klubbar för den 22-årige backen, fostrad i Skellefteå AIK, som på sina 42 matcher kom upp i ett mål och fyra assist.

Med målvakten Jacob Crespin och Marcus Borgh klara förutom Lundgren fortsätter nu lagbygget, där en kraftigt bantad budget från en miljon till 600 000 kronor som HP skrivit om, naturligtv­is begränsar möjlighete­rna.

– Vi kommer tyvärr att tvingas sänka vissa löner och hoppas att spelarna har förståelse för det. I första hand vill vi ju bygga vidare på den befintliga truppen, men sedan vill vi också hämta in spetskompe­tens utifrån och att det går att fynda var Albin Blomberg ett bra exempel på när han kom till oss från Jonstorp precis innan transferfö­nstret stängde.

"Jonatan är ingen flashig back. Men han är rejäl och vår kanske viktigaste defensiva back.

Jonatan Lundgren

 ?? BILD: ROGER LARSSON ??
BILD: ROGER LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden