Hallandsposten

Man hade åtta stulna cyklar i källaren – åtalas

Halmstad:

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92

När polisen gjorde husrannsak­an i husets källare hittade man åtta stulna cyklar med nypris på tiotusenta­ls kronor. Den 39-årige man som nu åtalas för häleri nekar dock till brott och menar att han har köpt cyklarna från några män med en skåpbil – och att han blev lovad kvitto.

I mitten på januari i år genomförde polisen en husrannsak­an i den 39-årige mannens källare, kopplat till en annan utredning, men hittade då åtta cyklar.

Fyra av dessa var elcyklar och de sammanlagd­a nypriset för alla cyklar är tiotusenta­ls kronor.

Ramnumren var bortslipad­e på flera av cyklarna och på ett av de tvåhjuliga fordonen var låset uppklippt, något som brukar vara ett tydligt tecken på att det rör sig om stöldgods. Men det var inget som den nu åtalade 39-åringen reagerade på – främst för att han aldrig kollade på cyklarna, enligt uppgifter från polisförhö­r.

39-åringen har förklarat för polisen att han fick ett erbjudande om att köpa cyklar av några för honom okända män och nappade på det. Han betalade 5 500 kronor för allihopa och när männen kom med en vit skåpbil för att lasta ner cyklarna i källaren spelade han fotboll med sin son och såg därför ingenting.

– Jag frågade om de hade kvitto och de sade att det var deras systers cyklar och att de kunde fixa papper sen, förklarar mannen i förhör och fortsätter:

– De sa att de kommer med papper senare, men de kom aldrig med papper efter det.

39-åringen förklarar vidare att han inte visste att några av dem var el-cyklar. Han uppger i förhör att han ska ha frågat försäljarn­a om det var vanliga cyklar och fått ett ja till svar.

– Jag känner mig jättedum som gick på detta, säger han i förhör.

39-åringen vidgår alltså att han har haft cyklarna i sin källare men nekar till brott då han inte kände till att de var stulna när han köpte dem. Mannen åtalas nu mot sitt nekande för häleri, alternativ­t häleriförs­eelse.

” Jag frågade om de hade kvitto och de sade att det var deras systers cyklar.

Åtalade mannen

 ?? BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? Flera av cyklarna hade bortslipad­e ramnummer och på en av cyklarna var låset avkapat.
BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING Flera av cyklarna hade bortslipad­e ramnummer och på en av cyklarna var låset avkapat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden