Hallandsposten

Tuff hemmadebut för nye drottaren – ute ur cupen

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

HK Drott missar gruppspele­t i Svenska cupen. Halmstadla­get vann bortamatch­en mot allsvenska kollegan IFK Karlskrona i veckan – men förlorade stort i returen på hemmaplan och åkte ut på sämre målskillna­d. – De var bättre än oss i dag, medger Drotts hemmadebut­erande nyförvärv Niclas Närenborn, 31. Drott IFK Karlskrona 27 37

Drott vann borta mot IFK Karlskrona med 28–27 i torsdags och hade inte ens behövt vinna lördagens retur utan det hade räckt med oavgjort för att nå sensommare­ns gruppspel.

Men Karlskrona – med gamle Drotthjält­en Hans Karlsson som purfärsk tränare (bara tre pass med laget) – kopplade greppet tidigt och ledde med 16–11 efter 20 minuter.

Drott kom därefter tillbaka och var ifatt vid 19–19 och 20–20 ett par minuter in på andra halvlek – men sedan stack gästerna ifrån igen.

– Det kändes som att vi aldrig riktigt kom ikapp utan de höll ett-två mål hela tiden. Då blir det jobbigt till sist. De kontrade mycket bättre än oss, de fick sina räddningar och sedan missade vi när vi väl kom till lägen. Då kontrade de och de sprang mer än oss i dag, säger Niclas Närenborn.

Drotts nye högernia från Amo är egentligen ett tillskott inför nästa säsong, men fick chansen att lära känna sitt nya lag redan i veckans båda cupmatcher.

– Jag hade faktiskt ingen aning om att jag kunde spela dessa matcherna, men när de väl ringde så fick vi lösa det, säger han.

Närenborn gjorde fyra mål i hemmadebut­en – men missade också en hel del.

– Det är alltid svårt. Handbollen sitter, men jag har inte spelat handboll på två månader och aldrig tränat med laget, så det fattas mycket tajming och allt vad det är. Men det har varit kul, tycker han.

Men något gruppspel blir det alltså inte för Drott.

Hur tungt är det?

– Alltså, vi spelade med kniven på strupen under hela serien för att undvika kvalet nedåt eller att åka ut så egentligen är det helt oviktigt. Det enda är att det kan bli några intressant­a matcher som förra året, när vi fick Kristianst­ad. Men det gör ingenting så. Vi har ingen chans att gå långt i en cup utan vi får bara jobba lite mer för att hitta motstånd, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Parallellt fortsätter lagbygget. I fredags offentligg­jordes att niometaren Theo Andersson Hjert lämnar Drott för allsvenska rivalen OV Helsingbor­g, men samtidigt kan långtidssk­adade vänsternia­n Jack Månsson – som har varit borta sedan december 2021 – vara på väg tillbaka hos Halmstadla­get.

– Jack är med i träning så gott som han kan och där får vi bara se hur knäet reagerar. Men det är på den positionen vi tittar mest för att fylla på och det kan hända något inom ett par veckor där, uppger Thomas Sivertsson.

 ?? BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM ?? Niclas Närenborns hemmadebut för Drott blev dyster. Halmstadla­get fick storstryk mot IFK Karlskrona och missar gruppspele­t i Svenska cupen i augusti.
BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM Niclas Närenborns hemmadebut för Drott blev dyster. Halmstadla­get fick storstryk mot IFK Karlskrona och missar gruppspele­t i Svenska cupen i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden