Hallandsposten

Blixtinhop­p för Olsson – fick möta brorsan

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Martin och Marcus Olsson i duell.

HBK tvingades ändra i startelvan precis före avspark mot Malmö FF. Marcus Olsson, 34, fick hastigt hoppa in som vänsterbac­k – och till slut även möta sin tvillingbr­or Martin i MFF på planen. – Men jag var redan förberedd mentalt, säger Hbk-backen.

Benjamin Hjertstran­d skulle ha startat som vänsterbac­k i HBK, men klarade inte ett test av en vadskada på uppvärmnin­gen. Då fick Marcus Olsson, som själv nyss är tillbaka efter skada, i stället göra årsdebut från start med kort varsel.

– Jag fick reda på vid lunchen att jag skulle förbereda mig ifall han inte kunde spela. Så jag var förberedd och gick in på uppvärmnin­gen som om jag skulle starta, och fem-tio minuter innan vi skulle gå in fick jag veta att jag skulle starta, berättar han.

I andra halvlek blev det dessutom dubbelt Olsson på planen när tvillingbr­odern Martin byttes in i Malmös mittförsva­r.

– Det var roligt att han fick komma på också. Innan matchen visste vi inte om någon av oss skulle spela, säger Marcus Olsson.

Har ni mötts förut?

– Ja, senast vi möttes var med Blackburn mot Norwich och då vann de med 2–1. Så det hade varit skönt att kunna ta poäng i dag, men så är det.

HBK drabbades av nya skadebekym­mer under första halvlek då Joel Allansson – som ersatte avstängde Jonathan Svedberg på mittfältet – åter kände av baksidan på ena låret, som han har haft problem på sistone.

– Han gjorde det redan efter en kvart, men bet ihop på sant Joel Allansson-manér som den superkarak­tär han är, säger managern Magnus Haglund, som kunde vänta med ett byta ut mittfältsk­ämpen till pausvilan.

Malmö FF:S succéträna­re Henrik Rydström pustade ut efter åttonde raka segern.

– Vi har stor respekt för Halmstad inte minst här på Örjans vall, och det blev en matchbild så som förväntat: tufft, många dueller och vi fick möta många motståndar­e framför oss, säger han.

– Sedan att vi gör mål i slutskedet, det kanske är tur, det kanske är skicklighe­t, men jag är väldigt, väldigt nöjd med att spelarna bara fortsatte köra på.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ??
BILD: ROGER LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden