Hallandsposten

Division 2 Dyrköpt seger för Astrio – skadelista­n fylldes på

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Astrios herrar plockade en ny trepoängar­e i toppen av division 2-tabellen när Tord besegrades på hemmaplan. Men nya skador på betydande spelare oroar tränare Peter Lindau. – Man blir lite känslig för skador när man inte är så många, säger han efter matchen.

Med spelare som lagkapten Andreas Wrele och anfallarna Emil Håkansson och Lucas Lindau på skadelista­n var många tongivande spelare borta i hemmamötet mot Jönköpings­klubben IK Tord.

Hemmalaget blev också tillbakatr­yckta i inledninge­n av matchen men jobbade sig sedan ikapp – och förbi.

– Vi hade inte de bästa minuterna i början men vi kom in i det mer och mer och hittade vårt spel och även lite djup också som kan vara bra ibland för att kunna kombinera efter det, säger Samuel Svensson efter matchen.

Philip Comnell skaffade en frispark i bra läge strax utanför straffområ­det efter en halvtimmes spel och pricksköt bollen i ovansidan ribba.

Comnell var också delaktig i det som till slut skulle bli Astrios ledningsmå­l i matchen där målskytten hette just Samuel Svensson i den 41:a minuten.

– Alla såg inte riktig vem som gjorde målet. Det var (David) Struski Persson och (David) Jyrkin som kom ner fint och sedan kom (Philip) Comnell ner på kanten och gjorde en fantastisk löpning och spelade in bollen och så fick jag en liten klack på det. Det var gött, säger målskytten.

Resultatet stod sig i paus och i andra halvlek utökade Astrio till 2–0 efter 65 minuters spel. Återigen var Samuel Svensson inblandad i spelet som föranledde målet.

– Viktor (Håkansson) såg att jag var på bortre ytan och slog en fin boll. Jag spelade bara hem den och så löste Sten (Preuss) resten. Det var ett fint mål, säger Svensson.

Tord hann med att reducera till 2–1 med drygt tio minuter kvar av matchen och trots lite oro i Astriolägr­et kunde laget till slut ta tre nya poäng.

– Det är bara att kriga fullt ut. Vi har haft några matcher där vi har släppt in något i slutet så det blir alltid lite nervöst men på planen känns det inte jättenervö­st utan vi har oftast kontroll på det, analyserar Svensson.

Drygt 70 minuter in i matchen byttes Charlie Dagård in. Fem minuter senare fick han kliva av igen efter att han gjort sig illa i en kollision med Tordmålvak­ten Jonathan Sandin.

– Han fick en sträckning eller en smäll på låret, jag har inte fått klarhet i vad, men han kunde inte spela vidare i alla fall, så han gick bara in och ut igen, säger Astrios tränare Peter Lindau.

Han fick även se målskytten Sten Preuss sälla sig till sällskapet med lårskador när han tvingades byta med tio minuter kvar.

– Det var också låret. Han har ju haft problem innan och det är tufft med lårskadorn­a men jag hoppas de kan vara tillgängli­ga till nästa helg, säger Lindau.

Oroar det dig? Du förfogar över en ganska liten trupp där ni har flera tongivande spelare på skadelista­n.

– Man blir lite känslig för skador när man inte är så många. Vi har haft lite otur i år med mycket skador och har inte fått riktigt flyt, men vi har kul ihop och kämpar hårt och nu fick Valter Jyrkin komma in och göra debut och spela tillsamman­s med storebrors­an (David Jyrkin) på mitten. Det är medvetet att vi inte ska vara så stor trupp för att vi ska ge de yngre chansen. Men viljan är att de ska få chansen utan att vi skadar oss hela tiden, säger Lindau.

"Han gick bara in och ut igen.

Peter Lindau

 ?? BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM ?? Philip Comnell och Samuel Svensson (17) firar efter att Comnell spelat fram Svensson till matchen första mål.
BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM Philip Comnell och Samuel Svensson (17) firar efter att Comnell spelat fram Svensson till matchen första mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden