Hallandsposten

Spel stoppades – trots uppfyllda kriterier

- Thomas Engman

Juniorchan­sen hamnade mellan stolarna i travets organisati­oner. Loppet i Halmstad blev stoppat för de ordinarie spelformer­na trots att kriteriern­a var uppfyllda, ingen aktiv anmäld under 18 år som är regeln i spellagsti­ftningen. – Den förklaring som ATG ger oss är att under veckan förändras deras system som ska vara igång under söndagen, förklarar banans sportchef Martin Sturesson.

ATG valde här den enkla vägen att inte lyfta upp loppet som spelobjekt trots att felet upptäcktes under anmälnings­dagen.

Loppet vanns av landets suverän i discipline­n monté Jonathan Carre på Eddie Shadow. Bäst i sulkyn gick det för Håkan B Johansson som tog en dubbelsege­r. My Back Pages från Jerry Riordans stall tog första segern i tredje starten.

– Hästen var jättefin och givetvis kul att få köra åt Jerry, ler Håkan.

Glädjen gick heller inte att ta miste på efter segern med Erik Youknow som Håkan P Svensson tränar i Våxtorp.

– Hästen vann fem lopp under pandemin och då var det inte möjligt för mig att vara i vinnarcirk­eln, ler hästens tränare.

"Hästen var jättefin och givetvis kul att få köra åt Jerry.

Håkan B Johansson

Efter diverse bekymmer verkar sjuåringen vara på rätt väg igen.

– Han har svårt att få luft och nu fungerar det bättre, konstatera­r Håkan P Svensson.

Rutinerade Patrik Nygren tog första segern sedan 2019 och målsättnin­gen är att framöver synas mer i sulkyn. Segern med Marcus Lindgrens Camelot As var ett bra kvitto på att formen sitter där.

– Hästen sprang lite på tvären men det fanns krafter kvar, menar Patrik Nygren.

Den stora skrällvinn­aren blev Ingrid Bengtssons Hector Greenwood som kördes till spetsen och stannade där in i mål. Bakom 71-oddsaren satt Daniel Selin som verkligen fått snurr på sina styrningar de senaste veckorna.

 ?? BILD: LARS B PERSSON ?? Erik Youknow har haft en brokig karriär och segern i Halmstadtr­avets breddlopp värmde extra för Håkan B Johansson och tränaren Håkan P Svensson.
BILD: LARS B PERSSON Erik Youknow har haft en brokig karriär och segern i Halmstadtr­avets breddlopp värmde extra för Håkan B Johansson och tränaren Håkan P Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden