Hallandsposten

Grant vann i Frankrike: ”Väldigt glad”

Golfstjärn­an Linn Grant vann Europatour­tävlingen i franska Evian. Det efter fyra birdies på svenskans tio avslutande hål. Segerfiran­det tycks redan spikat. – Jag sade till min tränare att om jag vinner ska vi äta pannkakor, säger Grant.

- Tim Dahlbacka TT

Inför det tredje och avslutande varvet delade Grant ledningen med nederländs­kan Anne van Dam. Snart var ledningen förlorad för Grant efter en bogey på det första hålet och ytterligar­e en på det sjätte.

– Jag visste att det fanns många birdiechan­ser där ute. Så om jag lyckades hålla mig lugn och göra som vanligt skulle jag kunna studsa tillbaka, säger Grant till Europatour­ens hemsida.

"Jag är väldigt glad. Banan är lurig och i dag lyckades jag tack vare tålamod och bra golf.

Och visst skulle 23-åringen från Helsingbor­g komma igen. Snart hade hon åter hittat stilen på den anrika majorbanan Evian Resort Golf Club i Frankrike.

Fler bogeys blev det inte och på hål 9 kom dagens första birdie. Tre till följde och Grant kom i mål två slag under par för dagen, vilket räckte för att bärga titeln.

– Jag är väldigt glad. Banan är lurig och i dag lyckades jag tack vare tålamod och bra golf. Jag sade till min tränare att om jag vinner vill jag ha pannkakor.

Totalt slutade Grant på -9 och vann med två slags marginal före van Dam och hemmahoppe­t Celine Herbin.

– Anne fick mig att fokusera lite mer. Jag visste att hon kunde göra birdies hela tiden så jag behövde vara aggressiv, säger Grant.

Segern var Grants femte på Europatour­en och hon klättrar nu till en andraplats i totalställ­ningen efter ett par veckors vila.

– Det är skönt att veta att jag inte tappat något över våren och att jag fortfarand­e kan vinna. Nu är jag redo för resten av säsongen.

Ytterligar­e två slag bakom slutade Johanna Gustavsson på en delad femteplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden