Hallandsposten

Fa-cupen, damer Svensklage­t mästare – ”Ska dricka soda med lime i kväll”

- Rico Liljedahl TT

Svensklage­t Chelsea är engelska cupmästare efter att ha besegrat Manchester United i Fa-cupfinalen (1–0). Detta efter att storstjärn­an Sam Kerr, inför rekordpubl­ik, gjort enda målet med drygt tjugo minuter kvar. – Vilken dag. De började bra, men vi fixade till det i halvtid och tog kontroll över andra halvlek, säger Chelseas Erin Cuthbert till BBC. Chelsea Manchester U 1 0

Chelsea och Manchester United jagar båda den engelska ligatiteln. På söndagen möttes lagen i Fa-cupfinal på ett utsålt Wembley, till slut visade sig publiksiff­ran bli 77 390 åskådare. Vilket var rekord i Fa-cupsammanh­ang på damsidan.

Därtill slog publiksiff­ran även rekordet för antal åskådare i en nationell klubblagsm­atch för damer.

Den tidigare toppnoteri­ngen var från en spansk ligamatch mellan Barcelona och Atlético Madrid.

Manchester United inledde den engelska cupfinalen bäst. Redan efter 22 sekunder satte Leah Galton bollen i mål – men målet dömdes bort för offside. Men Chelsea, med

BILD: PAUL CHILDS

Magdalena Ericsson i mittförsva­ret, jobbade sig tillbaka in i matchen. Trots det lyckades inget av lagen få bollen i mål i första halvlek.

Andra halvleken började även den jämn – fram till att Chelseas danska stjärna Pernille Harder byttes in i den 57:e minuten. Harder visade direkt att hon var på spelhumör och skapade direkt ett par chanser.

I den 68:e minuten fick hon till slut utdelning för sitt slit. Med ett fint inlägg hittade Harder Sam Kerr som fick så gott som öppet mål – sådana lägen missar inte den australisk­a stjärnanfa­llaren – och 1–0 var ett faktum.

– Man kunde se att vi var trötta efter 90 minuter så jag är glad att det inte gick till förlängnin­g. Jag ska dricka soda med lime ikväll, säger Chelseas stjärna Erin Cuthbert till BBC.

Trots att United pressade Chelsea i slutminute­rna lyckades Londonklub­ben hålla undan och 1–0 blev slutresult­atet. Vilket innebar att Chelsea vann Fa-cupfinalen för tredje året i rad.

De svenska landslagss­pelarna Johanna Rytting Kaneryd och Zecira Musovic tillbringa­de hela matchen på Chelseas bänk.

Axelina Johansson i rekordtage­n.

?? ?? Chelsea vann Fa-cupen efter finalseger mot Manchester U. Millie Bright och Magdalena Eriksson hjälps åt att lyfta bucklan.
 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ??
BILD: MATHIAS BERGELD