Hallandsposten

Europatour­en Doldis vann svenskduel­len – tog första segern

- Tim Dahlbacka TT

Avgörandet i Europatour­tävlingen i belgiska Antwerpen blev till sist en ren svenskduel­l mellan Simon Forsström och Jens Dantorp. Båda jagade sin första seger på touren och till sist var det Forsström som drog det längsta strået. – Jag är väldigt glad. Jag hittar inte orden, säger svensken.

Simon Forsström har haft full kontroll på spelet på Rinkven Internatio­nal i Antwerpen hela veckan. 34-åringen, som säkrade sitt tourkort i november, har haft ledningen under samtliga dagar.

Under söndagens avslutande runda såg han ut att defilera hem sin första Europatour­seger efter stabilt spel första nio hålen. Då kom kanske hela veckans sämsta och snedaste slag när Forsström skickade in en drive i skogen på hål 10.

Det slutade i dubbelboge­y och helt plötsligt hade svensken släppt in spelarna bakom i fajten. Ytterligar­e en bogey två hål senare och han hade förlorat sin ledning.

– Då tänkte jag bara att jag ska fortsätta att ge mig själv chanser så kommer det ge utdelning, säger Forsström i segerinter­vjun.

Främst utmanades Forsström av landsmanne­n Jens Dantorp, som även han jagade en jungfruvin­st.

Alexander Björk såg också ut att kunna blanda sig in i titelstrid­en men svalnade av mot slutet och fick nöja sig med en delad fjärdeplat­s.

Dantorp hade en väldigt het putter och när Forsström tagit sig från 17:e tee var det helt jämnt svenskarna emellan, på totalt -16.

Men Forsström höll nerverna i styr, svarade med en egen birdie på par 5-hålet och det stod klart att det skulle räcka med par på sista hålet.

Och från högerruffe­n satte Forsström upp bollen nära, kunde enkelt tvåputta och därmed vinna sin första stora titel.

– Banan passar mig väldigt bra. Den är kort och tajt och jag verkar trivas bra i Belgien. Gräset och träden är ganska likt hemma i Sverige så jag känner mig väldigt hemma här, säger han.

BILD: MATHIAS BERGELD

Karriärens största framgång för 34-åringen som tidigare hade en fjärdeplat­s som bästa facit.

Härnäst väntar kvalspel där Forsström ska försöka ta sig in i majortävli­ngen US Open.

– Jag hoppas att jag kan bevisa att detta inte var en engångsför­eteelse.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden