Hallandsposten

24-åring som gömde heroin i kalsongern­a får skaka galler

Halmstad: Mannen som försökte gömma heroin i kalsongern­a när han greps kommer inte undan – tingsrätte­n dömer honom till tre månaders fängelse. Och att två av de månader som ingick i hans villkorlig­a frigivning ska förverkas.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Mannen var dömd för ett annat brott, men hade inte kommit till fängelset när han skulle inställa sig.

En polispatru­ll hittade honom på ett hotell i stan, rejält sliten efter att han festat och varit påverkad av droger under en tid.

När poliserna skulle ta med honom till bilen såg en av dem hur den 24-årige mannen smusslade med något och stoppade det innanför byxorna.

Väl framme på kriminalvå­rdsanstalt­en på Lannavägen intill Flygstaden gjorde man en rejäl visitation och hittade ett mindre paket, invirat i toalettpap­per som mannen gömt i kalsongern­a.

Han tog fram det, slängde det på en av poliserna och sade ”här har du mitt stash”.

Paketet innehöll 2,18 gram heroin, vilket motsvarar ett narkotikab­rott av normalgrad­en.

"Jag minns inget från den dagen för jag var påverkad av benzo och koks.

Den dömde mannen

Under rättegånge­n kunde 24-åringen inte tillföra nämnvärt mycket i sak. Han beskrev redan under polisförhö­ret att han inte hade några klara minnesbild­er kring heroinet, att han inte mindes någonting.

”Jag vet inte vad det är för något. Jag minns inget från den dagen för jag var påverkad av benzo och koks”, sade han.

Tingsrätte­n kom fram till att mannen var skyldig till narkotikab­rott och skriver bland annat följande i domen mot honom:

”Med hänsyn till NN:S egna uppgifter men särskilt narkotikan­s placering saknas skäl att betvivla att NN uppsåtlige­n har innehaft i åtalet angiven narkotika.”

I Frivårdens personutre­dningen kommer man fram till att mannen har en fortsatt hög risk för återfall i ny brottsligh­et.

Narkotikai­nnehavet i sig motsvarar tre månaders fängelse. Men tingsrätte­n förverkar också två månaders villkorlig frigivning för honom eftersom brottet begicks under prövotid efter hans förra fängelsest­raff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden