Hallandsposten

Prisad ung företagare går i butikstank­ar

Laholm: Oskar Hemhagen knep utmärkelse­n årets unga företagare på Företagarn­as Awardparty i lördags. – Sådana här saker ger mig utan tvekan en ny kick och det behövs emellanåt när allt bara rullar på. Nu är nästa steg att öppna en butik, säger han.

- Jerry Carlsson

Vardagen har återfunnit sig efter lördagens festlighet­er på Hotell Skansen Båstad.

På måndagen planterade Oskar Hemhagen en tujahäck i en trädgård i Mellbystra­nd.

– Dagarna är fullspäcka­de just nu. Efter det här åker vi vidare på ett par jobb i Halmstad och sedan tillbaka till Mellbystra­nd. Utöver det ska även det administra­tiva arbetet hinnas med. Det är fullt upp, men det är såklart väldigt kul, säger han.

I lördags utsågs han till årets unga företagare på det årliga Awardparty­t.

–Jag var faktiskt sjuk under veckan, men lyckades bli frisk lagom till galan. Det var en trevlig tillställn­ing och jag var såklart väldigt stolt när jag tog emot priset. Vad betyder priset för dig?

– Det känns som en belöning för allt arbete som jag lägger ner på företaget. I bland behöver man muntras upp lite för att få en ny knuff och våga förverklig­a nya idéer.

Han startade Oskars Utemiljö 2018. Företaget anlägger och underhålle­r trädgårdar.

I dag har företaget sex anställda och omsätter cirka 5,5 miljoner om året.

– Jag anställde precis en snickare eftersom vi får allt fler specialbes­tällningar på altaner och växthus. Dessutom samarbetar vi med ett flertal andra företag när det gäller att få fram material som vi normalt sett inte jobbar med. Samarbetet med andra företag är något som jag värderar väldigt högt.

Oskars Utemiljö befinner sig mitt i högsäsonge­n.

– Jag får in nya beställnin­gar hela tiden och är tyvärr tvungen att tacka nej till jobb, även om jag egentligen inte vill göra det.

Du nämnde tidigare att priset ger dig en knuff för att våga förverklig­a nya idéer. Kan du avslöja något om dessa tankar?

– Jag har planer på att öppna en butik som ska sälja anläggning­smaterial. Det är något som jag har gått och tänkt på under en längre tid, inte minst för att mina anställda ska ha något att göra även under vinterhalv­året. De ska känna sig trygga när de jobbar hos mig. Än så länge har jag kunnat erbjuda helårsarbe­te för mina anställda men man vet aldrig hur det kommer att se ut i framtiden. Då blir butiken en trygg punkt.

Oskar Hemhagen är 27 år och han tog steget till att bli egen företagare tidigt i livet. Och han ångrar sig inte.

– Nä, i det stora hela funkar det jättebra även om det finns tillfällen när min flickvän får påminna mig om att lägga bort jobbmobile­n. Jag brukar nämligen passa på att läsa mina mejl när hon sitter och kollar sociala medier, säger han och skrattar. Hur många timmar jobbar du om dagen?

– När det är högsäsong startar jag datorn vid 6 på morgonen och stänger den strax efter 20. Det är långa dagar, men det är ju så det här livet är, säger Oskar Hemhagen.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Oskar Hemhagens kalender är fullteckna­d under vårsäsonge­n. ”Jag är tyvärr tvungen att tacka nej till jobb”, säger han.
BILD: JERRY CARLSSON Oskar Hemhagens kalender är fullteckna­d under vårsäsonge­n. ”Jag är tyvärr tvungen att tacka nej till jobb”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden