Hallandsposten

Dåligt väder satte stopp för Jönssons match i Norge

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

I helgen skulle Zara Jönssons Stabaek möta Avaldsnes i norska Toppserien. Men matchen fick skjutas upp sedan gästerna på grund av dåliga väderförhå­llanden inte kunnat landa i Haugesund. – Eftersom jag är flygrädd så blev det lite dramatiskt, säger Zara Jönsson.

Stabaek flyger till hälften av matcherna i förstaliga­n och i lördags var det dags för en ny resa till Avaldsnes på den norska västkusten. Men matchen fick skjutas upp sedan planet inte kunnat gå ner på Haugesunds flygplats och fått återvända till Gardermoen i Oslo.

– Resan skulle ta 40 minuter, men nu blev det nästan tre timmar i luften. Vi låg länge och kretsade runt flygplatse­n, men väderförhå­llandena gjorde att det inte gick att landa. De snackade om dimma, men jag vet inte om det var det. Jag har varit med om äckliga landningar tidigare, men aldrig något sånt här, säger Zara Jönsson.

Planer fanns på att matchen skulle spelas på tisdagen, men då blev det problem med tv-sändningen och därför flyttas mötet nu till juni i stället.

Stabaek ligger femma i ligan och för Zara har det blivit en bra start på säsongen även om målen uteblivit för anfallaren.

– Det har varit helt okej. Vi hade önskat några poäng till och för egen del har det varit hyfsat positivt. Jag har fått nöja mig med lite assister.

Isak Pettersson, Stabaek, Norge

Den tidigare Hbk-målvakten fortsätter att göra bra i från sig i sin nya klubb i Norge. Pettersson hade stor del i 1–0-segern mot Ålesund i helgen med flera räddningar av hög klass innan hemmalaget avgjorde sent i andra halvlek.

Eric Smith, St Pauli, Tyskland

St Pauli hade behövt vinna för att fortsatt ha chansen att nå i kapp Hamburg i jakten på en playoff-plats till Bundesliga, men Smiths lag fick nöja sig med 0–0 hemma på ett fullsatt Millerntor mot toppkonkur­renten Düsseldorf och ser därmed ut att missa chansen till playoff. Smith hade en bra nick i början av matchen som målvakten räddade när St Pauli tryckte på, men lyckades inte komma närmare än en ribbträff trots många chanser.

Gabriel Gudmundsso­n, Lille, Frankrike

För två veckor sedan tvingades Gudmundsso­n kliva av med en lättare känning och missade förra helgens match mot Reims. Men när Lille fick oavgjort, 0–0, borta mot Monaco i söndags var ”Gabbe” tillbaka i matchtrupp­en. Han fick dock aldrig hoppa in. Lille ligger på femte plats i tabellen med tre omgångar kvar och har fem pinnar upp till just Monaco på fjärde plats.

Sead Haksabanov­ic, Celtic, Skottland

Celtic är redan klara ligamästar­e i Skottland, men åkte på en riktig smäll i det klassiska Glasgow-derbyt mot ärkerivale­n Rangers. Hemmalaget vann med 3–0 efter en stark insats där Sead Haksabanov­ic på nytt fick börja på bänken i Celtic, men kom in i 74:e minuten.

Rasmus Wiedesheim-paul, Hamkam, Norge

Anfallaren från Halmstad har fortsatt svårt att ta en ordinarie plats trots flytten från Rosenborg till bottenlage­t Hamkam. I helgens förlustmat­ch hemma mot Tromsö med 1–2 fick Wiedesheim-paul följa händelsefö­rloppet från avbytarbän­ken.

Karl-johan Jönsson, FC Köpenhamn, Danmark

Det blev en riktig svenskkväl­l när FCK bortaslog Bröndby med 3–1 efter mål av Viktor Claesson och Jordan Larsson, men Jönsson satt på nytt på bänken. FCK tog därmed tillbaka serieledni­ngen, en poäng för Nordsjaell­and, med tre omgångar kvar.

Andreas Bengtsson, HB Köge, Danmark

Köge kämpar för att hålla sig kvar och tog en viktig poäng efter att ha kommit tillbaka från ett 0–2-underläge mot Fredericia. Andreas Bengtsson startade, men blev utbytt mot anfallaren Zean Peetz Dalüge i 62:a minuten. Han reducerade till 1–2 strax därpå innan Yousef Salech fixade kvittering­en på tilläggsti­d.

Amanda Johnsson Haahr, LSK Kvinner, Norge

Gjorde ett av målen när LSK Kvinner vann hemma mot Åsane med 3–1 i helgen. Gästerna tog ledningen i första halvlek, men efter paus blev det bättre fart på LSK, där Johnsson Haahr skickade in viktiga 2–1 i 55:e minuten.

?? BILD: MARIUS SIMENSEN ?? Zara Jönssons Stabaek fick sin match uppskjuten sedan klubben flygplan inte kunnat landa på grund av dåliga väderförhå­llanden.
BILD: MARIUS SIMENSEN Zara Jönssons Stabaek fick sin match uppskjuten sedan klubben flygplan inte kunnat landa på grund av dåliga väderförhå­llanden.