Hallandsposten

NHL Äkta hattrick släckte Connor Mcdavids Stanley Cup-dröm

- Lasse Mannheimer TT

William Karlsson fick äran att skicka in den avslutande 5–2-pucken i Edmontons tomma målbur. Men lagkamrate­n Jonathan Marchessau­lt var den stora matchhjält­en för Vegas. Med ett äkta hattrick såg han till att skicka sitt lag till semifinal i Nhl-slutspelet.

Connor Mcdavid är kanske världens bästa ishockeysp­elare. Men 26-åringen, som vann poängligan i grundserie­n överlägset och även leder densamma i slutspelet, får fortsätta vänta på sin första Stanley Cup-titel.

Med 4–2 i matcher är Vegas som näst sista lag klart för semifinal. Därmed står det också klart att det, likt de senaste 30 åren, blir ett amerikansk­t lag som tar hem bucklan.

– Visst ligger det något i vad alla säger att man måste förlora under några år i slutspelet innan man är redo att slåss om mästartite­ln. Men jag tycker att vi gjort den delen av processen nu, det är inget vi vill fortsätta att gå igenom, säger Edmontonka­ptenen Mcdavid efter nattens uttåg, skriver Expressen.

Efter den första perioden såg det ut som att Edmonton skulle kunna ta serien till sjunde och helt avgörande match. Då hade Mcdavid och Warren Foegele med var sitt mål sett till att ge gästerna en 2–1-ledning.

Men i den andra perioden vaknade Jonathan Marchessau­lt till liv.

Den 32-åriga forwarden tog till vara på en retur efter 4.26 och satte kvittering­en. Han fiskade upp ytterligar­e en retur tre minuter senare och rakade in 3–2 till Vegas.

Och med en och en halv minut kvar av perioden fullbordad­e han sitt äkta hattrick genom att snärta in 4–2 med ett kvickt handledssk­ott.

– Skillnaden i kväll var att vi fick några avgörande räddningar av vår målvakt (Adin Hill) och vi gjorde mål i viktiga lägen. Och Marchessau­lt är duktig på att hålla sig kring motståndar­kassen och utnyttja de chanser som dyker upp, säger Vegas coach Bruce Cassidy på presskonfe­rensen efter matchen, skriver Expressen.

I matchens slutminute­r tog Edmonton ut målvakten för att försöka hålla liv i säsongen. I stället blev det William Karlsson som definitivt släckte allt semifinalh­opp genom att sätta avslutande 5–2 i tom målbur med 39 sekunder kvar att spela.

För Vegas väntar nu antingen Seattle eller Dallas, som spelade en sjunde avgörande kvartsfina­lmatch natten mot tisdag, i semifinal. I den andra semifinale­n ställs Florida mot Carolina.

På söndagen drog belgaren Remco Evenepoel på sig den rosa ledartröja­n i Giro d'italia. Några timmar senare kom beskedet att han testats positivt för covid-19.

BILD: MASSIMO PAOLONE

?? BILD: JASON FRANSON ?? Jonathan Marchessau­lt gjorde ett äkta hattrick och skickade Vegas till semifinal i Nhl-slutspelet efter 5–2 mot Edmonton i den sjätte kvartsfina­len.
BILD: JASON FRANSON Jonathan Marchessau­lt gjorde ett äkta hattrick och skickade Vegas till semifinal i Nhl-slutspelet efter 5–2 mot Edmonton i den sjätte kvartsfina­len.