Hallandsposten

Wiggo öppnar restaurang med nytt koncept i Söndrum

Söndrum:

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Wiggo har varit en del av Halmstads matutbud under flera års tid med sina wraps och sallader. Nu tar de nästa steg och lanserar ett nytt koncept för att nå ut till fler hungriga kunder. HP fick kika in i restaurang­en i Söndrums centrum några dagar innan nästa kapitel i Wiggos historia tar sin början.

Med dagar kvar till öppningen 22 maj är det fortfarand­e en del arbete som återstår i den nya restaurang­en i Wiggo Roadhouse i Söndrum. På ett av borden står lampor redo att fästas i taket och ljudet av en borrmaskin hörs i lokalen. Ägaren Nicklas Alm är dock inte orolig.

– Det kommer att bli klart i tid. Vi har skjutit fram premiären en vecka för att slippa stressa och att allt ska vara testkört i köket. Det ska vara lugnt och harmoniskt när allt öppnar, säger Nicklas Alm och fortsätter:

– Jag älskar den här perioden med uppbyggnad, etablering och att ta fram alla recept. Jag är kock från början och det här har tagit mig tillbaka till matlagning­en, säger han.

Det nya konceptet Wiggo Roadhouse har skapats för att ta Wiggo ut på vägarna i framtiden och har funnits med Nicklas sedan innan pandemin bröt ut. Tanken är att

Ryan Rice gräddar den siciliansk­a pizzan.

attrahera en lite bredare publik med mer än bara wraps och sallader på menyn. Maten som serveras beskriver han som comfort-food och är inspirerad av USA men de olika rätterna kommer från världens alla hörn.

– Det är mat som helst ska ätas med händerna som pizza, hamburgare och olika sandwiches men där det ligger väldigt mycket matlagning bakom. Vi kommer bland annat att ha en siciliansk pizza som vi är först med i hela södra Sverige, säger han och förklarar det som att degen är som en blandning mellan pizzadeg och foccaciabr­öd.

– Maten är också väldigt takeaway vänlig så allt kommer att gå att beställa via webben. Vi kommer

att ha en hylla precis vid entrén där maten kommer att stå i påsar som bara är att hämta.

Restaurang­en har fullständi­ga alkoholrät­tigheter och plats för 32 sittande gäster inomhus och 40 på uteserveri­ngen. Nicklas förhoppnin­g är att det här ska bli Söndrumsbo­rnas egen kvarterskr­og.

– Jag bor själv i området och har saknat ett ställe där jag kan gå och ta en öl eller ett glas vin. Det hade varit kul att göra det här till Söndrums nya vardagsrum, säger han och fortsätter:

– Tanken är att du ska kunna komma hit precis som du vill och känna dig som hemma. Det är viktigt.

Till skillnad från Wiggo som är ett koncept som är djupt rotat ser Nicklas Wiggo Roadhouse som ett öppet dokument.

– Vi kommer att testa oss fram och byta ut och förbättra rätterna tills vi känner att allt sitter, säger han och berättar att planen är att även erbjuda lunch till hösten.

Till sin hjälp har han kökschefen Ryan Rice. Amerikanen är född och uppvuxen i Florida, har utbildat sig på French culinary school i New York och jobbat i så väl där som i Kalifornie­n och varit stjärnfoto­grafen Annie Leibovitz privata kock.

– Vi klickade direkt vid första mötet. Att hitta en sådan guldstjärn­a här är helt otroligt, säger Nicklas.

– Nicklas är den som har tagit fram recepten och vi har träffats flera gånger för att prata om den och hur vi ska genomföra den. Tanken är att när menyn väl sitter så kommer vi att börja med dagens rätt och liknande. Det finns så många rätter som vi kan laga inom den här genren, säger Ryan Rice och fortsätter:

– Alla som jag har pratat med säger att Halmstad behöver det här och det tror jag med.

– Halmstad som stad behöver ta upp kampen med Falkenberg och Varberg när det kommer till utbudet av mat. Jag hoppas verkligen att Halmstadbo­rna kommer hit och provar, säger Nicklas Alm.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Med bara några dagar kvar till öppning slipar Nicklas och Ryan på maträttern­as sista detaljer.
BILD: JARI VÄLITALO Med bara några dagar kvar till öppning slipar Nicklas och Ryan på maträttern­as sista detaljer.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden