Hallandsposten

De vill blåsa nytt liv i den gamla Ica-butiken

Ysby:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

De var själva stamkunder i Ysbyhallen som slog igen för gott för ett år sedan. Nu tar John Bengtsson och Emma Ivarsson över lokalen. – Vi värnar om en levande landsbygd. Inom ett år ska det finnas en ny verksamhet här, säger Emma Ivarsson.

I maj förra året tackade Ann-christin och Bertil Jansson för sig. Därmed var Ysbyhallen ett minne blott.

Sedan dess har lokalen stått tom. – Det var ett tufft slag för byn när livsmedels­butiken försvann. Det var ju faktiskt inte bara en butik, utan även en samlingspl­ats där folk träffades och utbytte några ord med varandra. Nu finns ingen sådan plats kvar, säger John Bengtsson, som även är ordförande i Ysby bygdelag.

Men nu ska det bli ändring på det. Efter att ha gått och grunnat på saken ett tag bestämde sig nyligen paret för att slå till och köpa lokalen, vilket Laholms Tidning var först att berätta om.

– Vi gillar utmaningar som de entreprenö­rer vi är. Nu när vi äger lokalen börjar vi fundera på hur den ska användas i framtiden, säger Emma Ivarsson.

Om John Bengtsson och Emma Ivarsson själva får välja kommer en ny livsmedels­butik att flytta in i lokalen.

– Vi är i kontakt med några kedjor. Vi får se hur det blir, men självklart behövs det en ny livsmedels­butik i Ysby. Jag har dock själv varit med och startat upp tre livsmedels­butiker tidigare och jag vet att det kan vara en tuff process, säger Emma Ivarsson.

Har ni några andra idéer om vilka verksamhet­er som skulle kunna passa här?

– Man skulle kunna göra vad som helst här. Frågan är vad marknaden vill ha. Det är väl egentligen det som vi ska komma fram till, säger John Bengtsson.

Vill ni helst driva verksamhet­en på egen hand?

– Det får vi se. Kommer det någon som har en bra idé och vill hyra lokalen så skulle det kunna vara ett alternativ. Men drömmen är väl ändå att vi ska driva en livsmedels­butik själva, säger John Bengtsson.

BILD: JERRY CARLSSON

Paret hoppas dock att byborna ska ha tålamod.

– Vi kommer inte att kunna starta en ny butik här i morgon. Allt kommer att ta sin tid, men senast nästa sommar ska det vara liv och rörelse i lokalen igen, säger Emma Ivarsson.

 ?? ?? John Bengtsson och Emma Ivarsson med barnen Ally och Hjalmar vill skapa en ny samlingspu­nkt i Ysby.
John Bengtsson och Emma Ivarsson med barnen Ally och Hjalmar vill skapa en ny samlingspu­nkt i Ysby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden