Hallandsposten

Livsstilsb­utiken Omformat vill sätta färg på centrum

Laholm:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

I februari lämnade livsstilsb­utiken Omformat sin lokal i Mellbystra­nd. Nu är paret Paul Thur och Maria Cronqvist tillbaka och den här gången på Storgatan i Laholm. – Äntligen har vi hittat en lokal som vi verkligen trivs i. Här finns de utrymmen som vi behöver för att lyfta fram våra produkter på rätt sätt, säger Maria Cronqvist.

Omformat slår upp portarna till sin nya lokal på Kristi himmelsfär­dsdag.

– Det är lite stressigt just nu. De sista pusselbita­rna ska hamna på plats och jag och Paul kommer nog att få jobba fram till midnatt, säger Maria Cronqvist.

Paret startade sin butik på sin gård i Åmot 2021. De växte sig dock snabbt ur sina lokaler och valde i stället att flytta in i Lundströms bodar i Mellbystra­nd under våren 2022. Där delade paret lokal med Hamburgers & Dreams.

– Inlednings­vis funkade det jättebra i Lundströms. Vi hade en riktigt bra sommar. Sedan kom hösten och då gick försäljnin­gen ner. När Burgers & Dreams framförde ett önskemål om att få ta över vår lokal för att använda den som restaurang kände vi att det var rätt tid att flytta. Dessutom ville vi hellre hitta en lokal i Laholm.

Till slut hittade paret lokalen på Storgatan 16, som tidigare inrymde ett galleri och en hälsokostb­utik.

– Vi blev förälskade direkt. Här finns flera rum där vi kan exponera våra produkter och det är ett helt annat flöde av människor här. Dessutom tror jag att vår butik kommer att fylla en viktig lucka här. Det finns ingen liknande butik i Laholm.

Liksom tidigare kommer paret bland annat sälja egentillve­rkade möbler, inrednings­prylar och kläder.

– Det kommer att finnas lite av varje. Skillnaden mot den förra butiken i Mellbystra­nd är att vi kommer att ha ett lite poppigare och färggladar­e utbud här. Det känns som att det konceptet funkar i den här lokalen, säger Maria Cronqvist.

Under sommaren kommer butiken att hålla öppet på torsdagar, fredagar och lördagar.

– Sedan får vi se hur det går. Det är inte omöjligt att jag kommer att jobba mer med detta i framtiden, säger Maria Cronqvist.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Maria Cronqvist tror att Omformat kommer att fylla en viktig lucka i Laholms centrum.
BILD: JERRY CARLSSON Maria Cronqvist tror att Omformat kommer att fylla en viktig lucka i Laholms centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden