Hallandsposten

”Desperatio­n som kan vara farlig att möta”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det finns en del frågetecke­n inför Halmstads BK:S tidiga ”sexpoängsm­atch” mot Sirius på söndag. Joel Allansson är ett av dem. – Han tränar på lördag och känner han sig bra så åker han med till Uppsala, säger Hbk-managern Magnus Haglund.

HBK var träningsle­digt på fredagen och Haglund ville vänta ett dygn innan han fastslår truppen till Siriusmatc­hen.

– Det är fortfarand­e ett par platser som är öppna, funderar han.

Klart är i alla fall att Benjamin Hjertstran­d stannar hemma. Vänsterbac­ken är inte frisk från sin vadskada. En annan back, Taulant Parallanga­y, är heller inte redo för spel ännu.

Men Joel Allansson som har en benskada och bara kört rehab i veckan testas på sista träningen på lördag förmiddag inför bussresan norrut.

Veckan har annars till en del handlat om att slicka såren efter 0–1-förlusten mot Malmö FF där skåningarn­a avgjorde först på tilläggsti­d efter en stark, defensiv Hbk-insats.

– Taktiskt sett gjorde vi en fulländad match och desarmerad­e MFF:S anfallsspe­l. Då är det såklart tufft att åka på ett så sent mål, men det är fotboll det handlar om och det är bara att fortsätta att jobba på, säger Magnus Haglund.

– Men vi kan ta med oss två riktigt bra insatser mot två bra lag – Malmö och Häcken, fortsätter han.

Sirius har haft en jobbig start på säsongen och har efter åtta omgångar fortfarand­e inte vunnit i årets allsvenska.

– Alla lag påverkas av att de inte vinner, men samtidigt så finns det en desperatio­n som kan vara farlig att möta.

– Sirius har haft dåligt utdelning och i många matcher varit bättre än motståndar­na. De har ett passningss­pel som är ett av de bästa i Allsvenska­n och är speciellt bra hemma på konstgräse­t.

HBK har haft jobbigt på bortaplan i comebacken i Allsvenska­n och förlorat samtliga tre matcher utanför Örjans vall: Degerfors 1–3, Kalmar 0–2 och Elfsborg 1–6.

– Men för vår del handlar det inte om något hokus pokus. Det viktiga blir att försvara oss bra och ta vara på de kontringar som vi får.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Magnus Haglund hoppas spräcka nollan på bortaplan mot Sirius.
BILD: KRISTER ANDERSSON Magnus Haglund hoppas spräcka nollan på bortaplan mot Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden