Hallandsposten

Inget kval – då kan hoppet om Elitettan redan vara över

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Bara oavgjort hemma mot IFK Värnamo på Halmstad arena. Då kan säsongen redan vara över för tvåan IS Halmia vad gäller hoppet om uppflyttni­ng till Elitettan när gapet till seriesuver­änen Malmö FF ökar ytterligar­e. Trots att 19 omgångar återstår! IS Halmia IFK Värnamo 1 1

– Det är en lång serie och mycket kan hända. Men jag har sagt att Malmö FF vinner serien och det står jag för. Och ska vi vara med och jävlas så länge som möjligt har vi inte råd att kryssa hemma mot IFK Värnamo, konstatera­r tränaren Leif Jönsson.

Felet är naturligtv­is att det enbart är seriesegra­ren som tar klivet upp i Elitettan. Inget kval, vilket innebär att resten av serien redan kan vara en transports­träcka för de lagen som inte blir indraget i nedflyttni­ngsstriden.

– Du får ringa förbundet för jag vet inte vad man har tänkt på. Det är naturligtv­is väldigt tråkigt. I fjol tvingades ettan i division 1 kvala trots serieseger som enda division i hela landet. Och nu det här, suckar Leif och skakar på huvudet.

Ida Axeldal håller med:

– Det är ju helt galet! Självklart borde något eller några lag få chansen att ta sig upp via kval.

– Men vi strävar efter att vinna varje match – sedan får man se hur långt det räcker, men visst hade det varit roligare att ha någonting mer att kämpa för om Malmö sticker iväg, fortsätter hon.

Det var Axeldal som redan efter två minuter gav hemmalaget ledningen när hon mötte Alicia Ibrahims inspel och satte 1–0 förbi Kajsa Pruner i Ifk-målet.

– Jag kom före deras back och sedan blev det ett ihopslag med målvakten där jag lyckades skarva in bollen, säger hon.

Med bollvinste­r högt upp i planen dominerade Halmia också halvleken där Axeldal också ha ett 2–0mål inne som dock dömdes för offside.

– Tveksamt! inflikar Ida.

– Men jag tycker att vi måste komma till fler farliga avslut med så mycket boll, anser hon.

Jodå, Sofie Rewucha hade dubbla chanser (49 och 53) och Maja Ljungberg ett jätteläge efter hörna när hon föste bollen utanför öppet mål (55).

Och därför kom IFK Värnamos 1–1 genom Lizette Kennethsso­n som en kalldusch för hemmalaget.

– Vi har hur många chanser som helst att göra 2–0 och stänga matchen. Men står det bara 1–0 räcker det att motståndar­na får ett läge, säger Jönsson.

Efter den onödiga kvittering­en kom Halmia av sig något mot ett IFK som var giftigt i omställnin­garna.

Men de flesta på Halmstad arena hade nog ändå antecknat 2–1 när Alva Johansson fick drömträff från nästan 20 meter (78). Bara för att se Ifk-målvakten Pruner fenomenalt uppe i sitt vänstra kryss tippa bollen till hörna.

– Vi gör många bra saker, men inte tillräckli­gt bra under så lång tid, analyserar Ish-tränaren.

Det kostade Halmia två poäng.

Peter Lindau

alltså effektivar­e. Jag känner till vad invändning­en från publiken är, att man tycker att videograns­kningen tar för lång tid.

– Man får inte jubla när det blir mål för då ska man vänta på en konferens för att se om det verkligen blir godkänt, säger den tidigare statsminis­tern.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Alva Johansson var närmast ett segermål med sin drömträff mot ena krysset när hon fick se Kajsa Pruner tippa bollen till hörna.
BILD: JARI VÄLITALO Alva Johansson var närmast ett segermål med sin drömträff mot ena krysset när hon fick se Kajsa Pruner tippa bollen till hörna.
 ?? BILD: MATHILDA AHLBERG ?? Fredrik Reinfeldt i ett av sina första officiella framträdan­den som Svenska fotbollför­bundets ordförande när han överlämnad­e Svenska cupens segerpokal till BK Häckens lagkapten Samuel Gustafsson.
BILD: MATHILDA AHLBERG Fredrik Reinfeldt i ett av sina första officiella framträdan­den som Svenska fotbollför­bundets ordförande när han överlämnad­e Svenska cupens segerpokal till BK Häckens lagkapten Samuel Gustafsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden