Hallandsposten

Åtta kilometer lång loppis jubilerade

Laholm:

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Boenden längs med Rössjöholm­svägen bör ha bunkrat upp med mycket kaffe från Gävle, för det blir oväntade besök hela helgen. För 15:e gången arrangeras en åtta kilometer lång loppis, där allt och lite till går att fynda hemma på garageuppf­arten.

Mellan Våxtorp och Koarp går Rössjöholm­svägen. I samhället kantas den av villaträdg­årdar, för att senare ha det mer glest mellan byggnadern­a ju längre upp på åsen man kommer. Tillsamman­s har de boende gått ihop för att ordna loppis under lördagen och söndagen. Garageuppf­arter öppnas upp för försäljnin­g, liksom uthus, trädgårdar och i vissa fall lador. Dessutom samlas en del på Våxtorps marknadspl­ats, och även i bygdegårde­n går det att fynda och fika.

Detta är 15:e gången man ordnar den här typen av loppis, och jubileet fick bästa tänkbara hjälp vädermässi­gt. Strålande sol och värme, så att det i vissa fall var en fördel att kunna sätta sig lite i skuggan emellanåt.

Det gjorde Martina Carlsson, som tillsamman­s med Pernilla Lindberg hjälpte vännen Antonia Josefsson att få sålt saker efter en flyttstädn­ing. Det var första gången de deltog i loppisen.

– Det är varmt och skönt. Folk är glada och positiva, säger Pernilla.

Hennes försäljnin­g har gått lite bättre än Martinas.

– Jag säljer lite inredning och leksaker. Det går bra.

En bit längre bort på vägen har Evelina Thelander och Nick Königshove­n stannat till. De kommer från Älmhult och campar nu i närheten.

– Min mamma bor i trakten här, säger Nick, så fick vi höra om loppisen och såg det på Facebook.

– Det är bättre att handla begagnat än nytt, säger Evelina. Det var detta eller Busfrö i stan.

På det här stoppet har de hittat en Bamsekortl­ek, och det är lite sånt de är ute efter i dag, berättar Evelina.

– Det är begagnade barnleksak­er, för nya är så dyra. Även begagnade barnkläder och sånt – typiska loppisfynd. Och plantor! Uppdrivna tomater letar jag efter.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Martina Carlsson säljer saker tillsamman­s med sina vänner Pernilla Lindberg och Antonia Josefsson. De märker att porslin, leksaker och inredning säljs bäst.
BILD: JARI VÄLITALO Martina Carlsson säljer saker tillsamman­s med sina vänner Pernilla Lindberg och Antonia Josefsson. De märker att porslin, leksaker och inredning säljs bäst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden