Hallandsposten

Industrima­rk har fördröjts – plan på väg att bli klar

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122

Unnaryd: Detaljplan­en för den nya industrima­rken i Unnaryd är på väg att bli klar – drygt ett år efter tidplanen. Planen har nu gått ut på granskning. – Andra planer har prioritera­s före, säger Veronica Andersson på samhällsby­ggnadskont­oret.

När andra planer som Stora Ensos expansion och det tilltänkta handelsomr­ådet vid södra infarten till Hyltebruk har gått före fick detaljplan­en för ny industrima­rk i Unnaryd stå åt sidan. När dessutom en av två planarkite­kter gick på föräldrale­dighet blev tidplanen som sa att ett antagande var möjligt förra hösten omöjlig att hålla.

– När man satte tidplanen visste man kanske inte om att det skulle bli så. Vi har ingen färdig köpare i Unnaryd heller, då går andra planer före där det finns köpare eller om det finns behov av till exempel en skola, säger Veronica Andersson på samhällsby­ggnadskont­oret.

Samrådet som genomförde­s förra våren har nu fått alla svar som krävs och på senaste sammanträd­et för samhällsby­ggnadsnämn­den skickade politikern­a ut detaljplan på granskning fram till den 23 maj. Förhoppnin­gen nu är i stället att planen kan antas i augusti i år.

Enligt Andersson har tjänsteper­sonerna svarat på allt som omfattades av samrådet och den nya detaljplan­en bör bli antagen i år eftersom det inte brukar ske några större förändring­ar efter en granskning­sprocess. Hon menar också att det är bra om kommunen får fram mer potentiell industrima­rk.

– Det är enklare att få en potentiell köpare efter en plan är färdig än innan den är det. Man vet aldrig vad som kan dyka upp eftersom det finns en osäkerhet innan den är antagen. Men det är viktigt, vi vill ha både industrima­rk och handelsomr­åden för att utveckla Hylte kommun.

 ?? BILD: LENNART HILDINGSSO­N/ARKIV ?? Planen är att i Unnaryd vid utfarten mot Hyltebruk utöka industriom­rådet med 6 hektar.
BILD: LENNART HILDINGSSO­N/ARKIV Planen är att i Unnaryd vid utfarten mot Hyltebruk utöka industriom­rådet med 6 hektar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden