Hallandsposten

Mardrömssk­adan – då är framtiden oviss för Julevik

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Hennes landslagsk­ompisar spelar dubbla landskampe­r mot Ungern som förberedel­se till European Golden League. Men för Hylte/halmstads omskolade spiker Klara Julevik ter sig framtiden oviss när knäskadan hon ådrog sig i Sm-finalserie­n mot Engelholm visade sig vara – korsbandet.

– Ja, tyvärr! Vi visste ju inget före magnetrönt­gen så det var väl det värsta beskedet man kunde få när jag träffade läkaren, säger Klara som nu rehabträna­r i väntan på beslut om operation eller inte.

– Man har ju hört att det går att spela utan korsband, men det är väl tveksamt i den sport som volleyboll där man belastar knäna mycket. Fast det är inget beslut taget ännu.

Det var i den tredje Sm-finalen mot Engelholm som olyckan var framme för den 26-åriga H/h-tjejen.

Vid ledning 8–4 i skiljeset för Hylte/ Halmstad landade hon snett – något som också bidrog till att laget kom av sig, förlorade matchen och sedan även Sm-guldet.

– Jag vet egentligen inte vad som hände, men tror att jag landade snett där foten hamnade i en vinkel och knäet i en annan.

– Så nu lär det dröja innan man är tillbaka, även om det naturligtv­is också beror på om det blir operation eller inte.

Om några veckor är Julevik också

"Det känns som att livet utanför volleyboll­en får styra var jag hamnar, men först måste jag bli frisk.

Klara Julevik

färdig med sin utbildning på Högskolan i Halmstad inom media och kommunikat­ion med inriktning hälsa.

Och därför vet hon inte om det blir en fortsättni­ng i Hylte/halmstad eller inte.

– Jag har pratat lite grann med Mårten (ordförande­n och sportchefe­n Johansson) så vi tar det dag för dag.

– Jag vill ju självklart tillbaka och inte sluta så här. Men även om jag stortrivs i klubben och stan känns det som att livet utanför volleyboll­en får styra var jag hamnar, var jag får jobb, praktik eller om jag ska plugga vidare.

Inför säsongen skolades Klara också om från libero till spiker – något som medförde att Klara tappade sin landslagsp­lats.

Var vill du helst spela?

– Jag känner väl att jag tillför väl mer för mitt lag som libero, men det har varit jättekul och utveckland­e att ha fått spela som spiker också.

Så jag är tacksam över att ha fått gjort det.

Landslagsk­ompisarna förbereder sig inför European Golden League och senare i höst, EM i Tyskland, och Klara följer laget.

Längtar du tillbaka?

– Jag skulle väl inte tacka nej om jag fick frågan igen, skrattar hon.

– Men just nu är det väl långt dit. Dels på grund av mitt positionsb­yte, men framför allt skadan så nu fokuserar jag bara på att så småningom komma tillbaka till volleyboll­planen igen.

 ?? ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON ?? Skadat korsband. Då vet inte Hylte/halmstads Klara Julevik när hon är tillbaka på volleyboll­planen igen. Eller ens vilken klubbadres­s det blir.
ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON Skadat korsband. Då vet inte Hylte/halmstads Klara Julevik när hon är tillbaka på volleyboll­planen igen. Eller ens vilken klubbadres­s det blir.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden