Hallandsposten

Tuff förlust för HBK – men nya serien får tummen upp

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Här är allsvenska­n där Halmstads BK slåss på övre halvan. Framtidslö­ftena föll dock mot P19-allsvenska­ns regerande mästare Hammarby med 0–1. – Det är tufft. Jag tycker inte att vi ska förlora mot dem egentligen, säger mittfältar­en Pontus Carlsson, 18.

Det är andra året som Sveriges bästa P19-lag möts i en samlad allsvenska. Tidigare var serien uppdelad i en norr- och en södergrupp.

Det nya upplägget uppskattas i Halmstads BK.

– Det har betytt mycket, för kvaliteten har ökat och i princip varje match håller mycket hög klass. Det kostar lite mer och det tar lite mer tid, men sportsligt sett så är det väldigt, väldigt bra. Jag skulle nog klassa serien som hög division 2-klass, säger HBK:S akademians­varige Robert Nordström.

Pontus Carlsson – som har A-truppskont­rakt med HBK men spelar en del med 19-årslaget när han inte får plats i matchtrupp­en i Allsvenska­n – håller med.

– Jag tycker att det är bra. Man får möta bättre motstånd, och vi är ett bra lag så vi behöver bra motstånd. Så jag tycker att det är mycket roligare, säger han.

HBK slutade sjua i P19-allsvenska­n i fjol, 27 poäng efter segrande Hammarby. Halmstadla­get hade dock inlett årets säsong bättre och gick in i lördagens match som femma, fem poäng före Hammarby på nionde plats.

Drygt hundratale­t åskådare på Halmstad arena fick se en tajt, kampbetona­d match där HBK – som saknade bäste målskytten Alex Hall (fotskadad) – brände två frilägen (Lorent Mehmeti och Viggo Rolfsson) och Hammarby hade två nickar i trävirket i första halvlek.

Det kändes som att första målet kunde bli väldigt avgörande – och det var Hammarby som gjorde det när anfallaren Adam Akimey slog till ur snäv vinkel från höger sex minuter in på andra halvlek.

Det visade sig bli enda fullträffe­n i matchen, som båda lagen avslutade med tio man efter sena utvisninga­r på Hbk-backen Emil Annerhult (två gula kort) och Hammarbys kapten Edvin Bajrovic (direkt rött).

Pontus Carlsson suckar efteråt:

– Det är tufft. Jag tycker inte att vi ska förlora mot dem egentligen, men det blir en matchbild som inte går vår väg. Vi gillar att spela bollen och sånt, vi är ett bollskickl­igt lag, men när det blir tjongbolla­r och de har stora spelare så blir det svårt att vinna våra dueller när vi är lite mindre. Då blir det jobbigt för oss.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Viggo Rolfsson var pigg i HBK:S anfall, men varken han eller lagkamrate­rna lyckades spräcka nollan hemma mot Hammarby i P19-allsvenska­n.
BILD: JARI VÄLITALO Viggo Rolfsson var pigg i HBK:S anfall, men varken han eller lagkamrate­rna lyckades spräcka nollan hemma mot Hammarby i P19-allsvenska­n.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden