Hallandsposten

Division 1 Sex lämnar Drott efter kvalmissen: ”Jag vill lägga min tid på annat nu”

Sex spelare lämnar HK Drott efter missen i kvalet upp till Damallsven­skan. Stina Karlsson får sällskap bort från division 1-laget av Linnéa Simonsson, Alma Goiting, Maja Almander, Viktoria Andersson och Thea Svensson.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Niometerss­pelaren Maja Almander, 18, har – liksom tidigare Stina Karlsson – bestämt sig för att trappa ned och nästa säsong spela med Halmstad Handboll i division 3.

– Jag väljer att lämna för att min kropp behöver vila lite. Just nu känner jag att den inte klarar av den höga belastning som är när man tränar så mycket som man gör. Jag har varit skadad till och från under mina två säsonger i Drott och sedan när man elitsatsar så, så blir det mycket stress och press och man ska leverera. Man har hög press på sig själv liksom, säger Maja Almander.

Linnéa Simonsson och Thea Svensson, som båda är mittsexor, och Alma Goiting, som är kantspelar­e, har också varit skadeförfö­ljda. Simonsson, 24, slutar helt.

– Jag har hållit på med handboll i hela mitt liv och känner att det är andra saker jag vill testa på. Jag har haft en superbra tid och allting, men jag vill lägga min tid på annat nu, säger hon.

För niometerss­pelaren Viktoria Andersson, 24, är bakgrunden en flytt till Boden, där hennes sambo Lukas Andersson Männikkö är ny tränare för Bodens BK i herrettan.

”Det är ännu inte klart hur det blir med handbollen så det kan jag inte kommentera ännu”, skriver hon i ett sms till Hp-sporten.

Bytesbalan­sen i Drott så här långt är därmed två spelare in – skyttarna Stina Tengberg från Torslanda och Lina Larsson från RP Linköping – och sex spelare ut. Men tränaren Lars-magnus Jönsson tar de många förlustern­a med fattning.

– Det är inga nyheter för mig utan det har varit pågående diskussion­er. Om man inte känner för det till hundra procent så är det bättre att man tar ett steg tillbaka eller gör något annat. Men alla dörrar är öppna till oss igen – de är både bra människor och bra handbollss­pelare, säger han.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Linnéa Simonsson är en av sex spelare som lämnar HK Drott.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Linnéa Simonsson är en av sex spelare som lämnar HK Drott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden