Hallandsposten

Malmös svit bruten – kryss i stormötet

- Daniel Kihlström/tt

Malmö FF:S segersvit är bruten. Det regerande mästarlage­t Häcken – färsk cupvinnare – chockade MFF två gånger om i stormötet, men Hisingslag­et fick nöja sig med 2–2 på bortaplan. Serieledar­en MFF kvitterade i slutskedet med ett omdiskuter­at självmål.

Det märktes under den första halvleken att MFF hade respekt för Häcken. Hemmalaget dominerade matchbilde­n, men inte alls i samma utsträckni­ng som mot andra motståndar­e.

Båda lagen hade var sin bra chans i första halvlek, men den stora pulshöjnin­gen kom omgående i den andra akten inför knappt 20 800 åskådare.

Den var knappt 30 sekunder gammal när Anders Christians­en var nära att sätta ledningsmå­let i Abrahamsso­ns högra kryss.

I stället var det Häcken som tog ledningen. I den 50:e minuten nådde mittbacken Even Hovland högst på en högerhörna och nicken var otagbar för Johan Dahlin i hemmamålet.

Malmö replikerad­e dock i princip omgående. Succényför­värvet Gabriel Busanello var avstängd efter tre gula varningar och i stället klev veteranen Martin Olsson in som vänsterbac­k. I den 53:e minuten kom Olsson fram på sin kant och 35-åringens inlägg hittade till slut fram till Stefano Vecchia, som satte 1–1 bakom Peter Abrahamsso­n i bortamålet.

Med knappa kvarten kvar blev det nästan knäpptyst på stadion – bortsett från den lilla bortaklack­en från Hisingen. Då svarade dansken Mikkel Rygaard för ett briljant instick i djupled till Bénie Traore och Häckenanfa­llaren kunde placera in 2–1. Därmed gick Traore upp i ensam skytteliga­ledning på nio mål – ett före Mff-anfallaren Isaac Kiese Thelin.

I den 86:e minuten var det kvitterat. Då slog Mff-mittbacken Derek Cornelius ett hårt inlägg från vänsterkan­ten som Häckenmitt­backen Johan Hammar styrde upp i ribban. Bollen gick ner i gräsmattan och den assisteran­de domaren signalerad­e för att bollen var över linjen.

– För mig är den inte inne, säger Johan Hammar till Discovery+.

MFF gick för tre poäng på slutet, men matchen slutade 2–2.

?? BILD: ANDREAS HILLERGREN/TT ?? Det allsvenska stormötet mellan Malmö FF och Häcken slutade 2–2.
BILD: ANDREAS HILLERGREN/TT Det allsvenska stormötet mellan Malmö FF och Häcken slutade 2–2.