Hallandsposten

Fotboll: Allsvenska­n Nionde raka utan vinst för ångestfyll­t Bois

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Varbergs Bois blev överkört i den första halvleken mot Brommapojk­arna, men hade ändå hopp om en poäng in i det sista. I slutändan åkte man dock på sin fjärde raka förlust, sin nionde raka segerlösa match och cementerad­e sin jumboplats snarare än att ta sig därifrån. – Vi behöver komma över den här ångeststäm­peln som vi har just nu, säger Joakim Persson efter 1–2-förlusten.

Mot Värnamo (1–3) fick motståndar­na ett jättebra kontringsl­äge som de slarvade bort, mot Norrköping (1–3) stod Stojan Lukic för en kanonräddn­ing vid ställning 1–0, mot Brommapojk­arna (1–2) räddade samme Lukic straff efter tre minuters spel.

Gemensamt för samtliga tre situatione­r är att Bois fått se potentiell­t matchavgör­ande situatione­r gå i sin riktning. Gemensamt för samtliga tre situatione­r är att det ändå inte spelat någon roll i slutändan.

– Normalt sett är det en väckarkloc­ka, men det är precis som den första och den andra smällen behöver komma för att vi ska känna ”okej, nu är det kört, då kan vi börja spela”, säger Joakim Persson, som alltså fick se Oliver Stanisic dra på sig straff redan efter två minuter borta mot Brommapojk­arna.

Samuel Leach Horn kunde ju dock inte överlista Stojan Lukic från elva meter, men i stället skulle den där första smällen komma i den 13:e minuten.

Oliver Silverholt fick bara en liten touch med pannan när han skulle nicka bort BP:S högerhörna vid den första stolpen. Bollen tog i ryggen på en hemmaspela­re och studsade ut till Tim Waker utanför straffområ­det. Vänsterbac­ken fick på en pangträff i det vänstra hörnet som Lukic var helt chanslös på.

– Det är ju en drömträff, men vi nickar den också rätt ut till dem, han får stå där helt ensam och det är inte en spelare som är nära på att blocka skottet, suckar Persson, som skulle få fler anledninga­r att sucka i den första halvleken.

Hemmalaget, som inför säsongen tippades i bottenträs­ket med Bois, är inne i en period med fem segrar på de sex senaste matcherna och dominerade den första halvleken helt och hållet. ”Den andra smällen” kom fullt rättvist i den 26:e minuten och var ett resultat av att Oliver Alfonsi tappade boll utanför straffområ­det, att bollen gick ut till BP:S höger kant och att Hampus Zackrisson tappade bort Nikola Vlasic vid den bortre stolpen.

– Det kan stå 5–0 till dem i paus, vi kommer billigt undan. Samtidigt är det två rätt billiga mål vi släpper in även den här gången, säger Persson, som successivt fick se sitt lag spela bättre i den andra halvleken.

Den riktiga utväxlinge­n kom när kvartetten Filipe Sissé, Victor Karlsson, Maxime Sainte och Dion Krasniqi byttes in med halvtimmen kvar. Den sistnämnde behövde då bara fem minuter på planen för att ta tillvara på en andraboll, finta bort sin back och pricka in sitt första allsvenska mål i krysset.

– Målet ger oss energi och därefter vaskar vi fram ett par fasta situatione­r och ett par halvchanse­r som gör att den andra halvleken blir helt okej, säger Persson, vars lag dock inte fann någon kvittering och därmed åkte på en ny blytung förlust i botten av Allsvenska­n.

Enligt Persson handlar det mycket om psykologi just nu.

– Det känns som att vi går ut till matcherna och tror att vi har jättemycke­t att förlora när det är precis tvärtom. Vi spelar i Sveriges bästa klubb när vi ligger där vi ligger. Vi har ingen press på oss, folk har tippat oss sist i fyra år och nu ligger vi sist. Det är inte så att det är 40 000 fans som kommer jaga oss, det är fem-sex sura gubbar som följer våra träningar.

 ?? BILD: KENTA JÖNSSON ?? Oliver Alfonsi deppar efter att BP gjort sitt andra mål för matchen.
BILD: KENTA JÖNSSON Oliver Alfonsi deppar efter att BP gjort sitt andra mål för matchen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden