Hallandsposten

Fullträff för Kolgjini som vann klart

- Thomas Engman

Adrian Kolgjini tog en övertygand­e seger med Sunrise.

Sunrise har haft svårt att prestera på banan enligt Adrian Kolgjini. Men fyraåringe­n hittade rätt växlar i det inledande V64-loppet på Halmstadtr­avet och han vann från ledningen på 1.11,8. – Han brukar somna in i loppen och därför valde jag att köra i ett ganska hårt tempo, förklarar Kolgjini.

Med det här formbesked­et när han samtidigt fällde favoriten Dubai Kronos finner Kolgjini det ganska troligt att Sunrise kan vara mogen för Sprintermä­staren.

Men innan den uppgiften har Adrian stora planer för Ultion Face i elitloppet på Solvalla.

– Vi fick ett bra spår och kan nog ta oss till final, spår Adrian.

Även Per Nordström värmde upp med seger i ett ramlopp med talangen Röde Orm. För Per finns också tankarna mot elitloppet och Önas Prince.

– Hästen har gjort det hittills enligt plan och det finns olika planer på hur jag kommer att göra från spår två, funderar Jägersroku­sken.

I V64 var Thomas Uhrberg kvickast iväg med Hvenhilda Quick och därmed tvingades Jackie Jam att vandra utvändigt. Ledaren skakade av sig Färjestads stora hopp sista biten.

– Hon har utvecklats på alla plan och poletten verkar ha trillat ner, konstatera­r Thomas Uhrberg.

Böhmaren har skaffat sig hårdhet och det hade han stor nytta av i en tät slutstrid mot Gossip Simoni som kom loss från rygg ledaren. Men Gustav Johansson förivrade sig aldrig i sulkyn och Böhmaren knep årets fjärde seger.

Men efter loppet blev det dramatik på stallbacke­n. Böhmaren kom loss från sin kusk och sprang vidare mot Unterstein­ers stall där han stod tidigare i karriären.

– Han sprang hem till ”pappa” men nu gick allting bra både för hästen och Gustav, förklarar Peter Unterstein­er.

Även Arcoveggio har kunskaper för att lyckas i V75. I lärlingslo­ppet hade han en vass avgörande speed med Iivari Nurminen i sulkyn.

Den långa distansen passade Klondyke River som Johan Unterstein­er fick fin draghjälp med på slutvarvet men gynnades också av det tuffa utgångstem­pot.

– Vi börjar oss lära oss hästen och har bra potenital, det finns mycket att slipa på, menar Johan Unterstein­er.

 ?? BILD: LARS PERSSON ??
BILD: LARS PERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden