Hallandsposten

Kalle Johnssons glädje – cupvinnare i Danmark

Finalen i Danska Cupen såg ut att vara avgjord på förhand. Men till slut fick Kalle Johnsson jubla. Samtidigt var Gabriel Gudmundsso­n tillbaka från skada när Lille vände och vann.

- Emil Håkansson emh@hallandspo­sten.se

Finalen i Danska Cupen hade förutsättn­ingarna att bli en enkel match för FC Köpenhamn. Det andra laget att göra upp om titeln, Aalborg BK, hamnade efter ordinarie säsong sist i ligan. Matchen bjöd istället på spänning och dramatik, och Karl-johan Johnsson, som haft svårt att knipa förstatröj­an i FCK, fick spendera även denna match på bänken. Efter en mållös första halvlek tog Köpenhamn greppet om titeln efter 1–0 av Diogo Goncalves. 10 minuter senare såg Aalborg ut att kvittera, men med hjälp av VAR kunde domarna konstatera att målet inte skulle godkännas. Istället kvarstod resultatet matchen ut.

Kalle Johnsson fick sitta på bänken även hela ligamatche­n i helgen när FC Köpenhamn slog Århus hemma i ett riktigt målkalas med 4–3 efter att Kevin Diks avgjort i 87:e minuten. FCK leder mästerskap­sserien med två matcher kvar att spela.

Köge åkte på förlust i fredagens match mot Hilleröd. Andreas Bengtsson fick fortsatt förtroende från start men byttes ut med fem minuter kvar. Vid vinst hade Köge toppat nedflyttni­ngstabelle­n, men i och med förlusten ligger man nu på en tredjeplat­s.

Efter ett kortare skadeuppeh­åll var Gabriel Gudmundsso­n likt förra matchen placerad på bänken när Lille under lördagen tog emot Marseille. Denna gång blev han dock inbytt tidigt i matchen efter att hans ersättare Ismaily åkt på en smäll i 25:e minuten. Bara tre minuter senare tog gästerna ledningen, men tack vare en straff i början av andra halvlek lyckades Lille kvittera. Marseille såg ut att ta ledningen på nytt, men efter en Varcheck blev målet bortdömt. Istället fick man se Lille ta ledningen med 2–1, vilket även blev slutresult­atet.

Sead Haksabanov­ic har redan fått anledning att jubla i och med att hans Celtic blivit klara ligasegrar­e i Skottland. I helgen såg det desto mer dystert ut när man borde vunnit mot St Mirren på hemmaplan.

Efter slarvigt försvarssp­el kunde gästerna göra 1–0 redan i fjärde minuten. Celtic kontroller­ade i stort sett hela matchen, men hade svårt att skapa tillräckli­gt farliga målchanser. Den Hbk-fostrade mittfältar­en fick komma in i spel med drygt 20 minuter kvar.

Celtic såg länge ut att lämna matchen poänglösa, men med 10 minuter kvar placerade Callum Mcgregor elegant in kvittering­en som innebar att matchen slutade 2–2.

Efter ett baklängesm­ål i mitten av första halvlek satte Eric Smiths St. Pauli press mot hemmalaget Holstein Kiel och med kvarten kvar ledde man med 4–1. Kiel såg till att skapa nerv i matchen genom två snabba mål, men närmre än så kom man aldrig. Eric Smith fick återigen spela 90 minuter.

Isak Pettersson har spelat en viktig roll för Stabaek, som inför den förra omgången endast förlorat en av sina sex inledande matcher. Nu stod Brann för motståndet i en match som inte ens Pettersson kunde rädda. Trots ett mål i den 35:e minuten var Brann det starkare laget som till slut vann med 4–1.

Det har varit en trög start på säsongen för Rasmus Wiedesheim-paul och hans Hamkam. Förra veckans match mot Vålerenga resulterad­e i den fjärde raka förlusten, vilket innebär att man just nu ligger näst sist i den norska högstaliga­n. Wiedesheim-paul, som egentligen tillhör Rosenborg, lånades inför säsongen ut till Hamkam i hopp om mer speltid, vilket det inte blivit för ex-hbk:aren.

Amanda spelade 90 minuter i helgens seger mot Röa IL. Inför matchen var det endast två poäng som skiljde lagen åt i den övre halvan av tabellen. Johnsson som spelat i både Astrio och Halmia har under säsongen hittills gjort tre mål.

Söndagens hemmamatch mot serieledan­de Vålerenga blev för svår för Stabaek som förlorade med 2–0. Zara Jönsson, som fick hoppa in i 70:e minuten, lyckades inte få hål på gästerna som i och med segern rycker ifrån i toppen med sex poäng ned till Rosenborg.

?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Ex-hbk-målvakten Karl-johan Johnsson vann cupguld med FC Köpenhamn.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Ex-hbk-målvakten Karl-johan Johnsson vann cupguld med FC Köpenhamn.