Hallandsposten

19-åring åtalas för mordförsök – offrets barn blev vittnen

Vallås: En 19-årig kvinna åtalas för försök till mord efter att hon slagit, knivhuggit och dödshotat en man i hans bostad på Vallås. Hon nekar till brottsankl­agelsen.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Kvinnan misstänks för att först ha slagit mannen i huvudet. Sedan, efter att hon beväpnat sig med en nagelsax, hotat att döda honom.

Efter det hämtade hon en kökskniv och utdelade hugg mot honom, mot överkroppe­n och huvudet.

Därigenom har hon ”försökt döda” mannen, konstatera­r kammaråkla­gare Maria Sandstedt i stämningsa­nsökan. Åklagaren garderar sig med att som alternativ i andra hand åtala 19-åringen för försök till grov misshandel, alternativ­t grovt olaga hot.

"Gärningen barnen bevittnade var av mycket allvarlig art

Det fanns enligt gärningsbe­skrivninge­n en fara för att brottet skulle ha fullbordat­s, men att mannen lyckades avvärja huggen. Åklagaren anser i vart fall att brottet ska bedömas som grovt brott eftersom kvinnans gärning var livsfarlig. Hon visade också, enligt åklagaren, ”särskild hänsynslös­het och råhet” genom att hon använde ett livsfarlig­t vapen – och då syftar åklagaren så klart på kökskniven.

Mannen som utsattes är i övre 20-årsåldern och eftersom hans barn blev vittne till hela händelsen åtalas den 19-åriga kvinnan också för grovt barnfridsb­rott. Och även i den delen anser åklagaren att brottet ska rubriceras som grovt brott eftersom gärningen barnen bevittnade var ”av mycket allvarlig art”.

I förhören med polisen har den 19åriga kvinnan medgett händelsefö­rloppet, men nekar till brott. Vid den kommande rättegånge­n mot kvinnan kommer utöver offret själv, även ett vittne utöver barnen kunna berätta om händelsen.

Kvinnan greps direkt efter mordförsök­et, som skedde i mitten av april, och har varit häktad sedan dess. Rättegånge­n hålls inom kort och beräknas ta två dagar att genomföra.

 ?? ARKIVBILD ?? En 19-årig kvinna misstänks ha försökt mörda en man i hans bostad. Mannens barn blev vittnen till det livsfarlig­a angreppet.
ARKIVBILD En 19-årig kvinna misstänks ha försökt mörda en man i hans bostad. Mannens barn blev vittnen till det livsfarlig­a angreppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden